F1’in Patronu: Yapmak İstediğim Şeyler Var, Bugünlerde Ölmeye Niyetim Yok

Avustralya’da bu hafta sonu yeni sezona merhaba diyecek Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone ilginç açıklamalarda bulundu. 82 yaşındaki Ecclestone, ‘‘Bugünlerde ölmeye niyetim yok. Kafamdaki planları gerçekleştirmek için bir kaç yıl daha burada olacağım.” dedi.

Kafasındaki planları Alman Haber Ajansı 'na anlatan Ecclestone, “yeni ülkelerde yarışlar ve Formula 1 'in genel yapısındaki genel değişiklikler” olarak açıkladı. F1 'in patronu, yarışlar dışında ne olimpiyatlara ne de futbola ayıracak vakti olmadığını söyledi.

İLK KEZ 6 ŞAMPİYON BİR YARIŞTA YER ALACAK

Ünlü İngiliz işadamı, ünlü pilot Michael Schumacher 'i Red Bull takımında görmek istediğini, iyi bir araçtaki performansını merak ettiğini de söyledi. Schumacher 'i sezon boyunca birkaç kez podyumda görmek istediğini dile getiren Ecclestone, ilk kez Formula 1'de dünya şampiyonu olmuş altı pilotun yarışlarda yer alacağını ve bunun çok özel bir durum olduğunu belirtti.

Geçen yılın şampiyonu Sebastian Vettel 'e yönelik “Sebastian bu yıl geçen yıl ki kadar rahat olmayacak” değerlendirmesinde bulunan Ecclestone, bu sezon yarışlara dönen Kimi Raikkonen 'in beklentisinin üstünde test performansı sergilediğini ifade etti.