Ertuğrul Sağlam'dan Acı İtiraf

Bursaspor'da yaşanan kongre süreci ile ilgili ortaya sıkıntılı bir durum çıktığını belirten Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Bu süreçte Bursaspor'un önümüzdeki sezon için bir adım atamadık.

Önümüzdeki Sezon çalışmalarına şimdiden başlamamız gerekiyordu 'dedi. Final programına telefon ile bağlanan Sağlam, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında karşılaşacakları Ankagücü maçını değerlendirdi. Sağlam, 'Ankaragücü'nün içinde bulunduğu durum ibreleri bizim tarafımıza çevirse de futbolun nasıl bir oyun olduğunu biz her zaman yaşadık. O yüzden her hangi bir sürpriz yaşamadan bu karşılaşmadan 3 puanı almak istiyoruz. Sonrasında ise Fenerbahçe ve Medical Park Antalyaspor gibi iki zorlu deplasman maçlarımız var. İlk sekiz hedefinin gerçekleşmesi için bu iki zorludeplasmandan puan ve puanlar çıkarmamız gerekiyor. İlk dört hedefi ile alakalı ise matematiksel olarak devam ettiği sürece sonuna kadar kovalayacağız. İlerleyen haftalar bize neler gösterir hep beraber göreceğiz 'dedi.

'İLK DÖRT İÇİNDE OLMAK DAHA AVANTAJLI '
İlk dört içinde mi yoksa, ikinci grupta mı yer almanın avantajlı olduğu sorusuna ise Sağlam, 'Tabi ki ilk dört içinde olmak daha avantajlı. İlk dörde girebilirsek 3. olabilme şansımız var. 1. ve 2. olan rakiplerimiz puan farkını açmış olsalar da 3. olarak direk UEFA'ya katılma şansını da elde etmiş oluruz 'diye konuştu.

'KONGRE SÜRECİ İLE ALAKALI BELİRSİZLİK YÜZÜNDEN ÖNÜMÜZDEKİ SEZON İÇİN BİR ADIM ATAMADIK '

'Önümüzdeki sezon ile ilgili çalışmalara başladınız mı 'sorusuna ise üzülerek cevap verdiğini belirten Sağlam, henüz bir adım atamadıklarını söyledi. Sağlam, 'Önümüzde sezon sonu kongremiz var. Bu kongre sonucunda olaylar nasıl gelişecek bilemiyoruz. Her takımın kongre sonunda yaşamış olduğu bir süreç var. Bu dönemde önümüzdeki sezon ile ilgili bir adım atmamız gerekiyordu. Bir çok konuda mesafe kat edilmesi gerekiyordu. Maalesef bu kongre bilirsizliği Bursaspor'un geleceği ile alakalı olumlu bir durumdeğil. O yüzden öncelikle kongre ile alakalı bazı konuların netleşmesi lazım ki bu işin içinde bulunan insanlarda kendi geleceği ile alakalı somut adımlar atabilsin. Şunu çok açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum ki, önümüzdeki sene ile alakalı bir çok şeyi şimdiden halletmemiz gerekirken maalesef bekliyoruz 'diye konuştu

'BENİM GÖNLÜMDEN GEÇEN İBRAHİM YAZICI İLE GÖREVE DEVAM ETMEMİZ ' '
Kongre ile ilgili yapmış olduğu açıklamanın ardından yönetim değişirse istifamı sunarım şeklinde mi algılanmalı 'sorusu üzerine ise, 'Ben Bursa'da mutluyum 'diyerek söze başlayan Sağlam, 'Bursaspor'da çalışmaktan dolayı çok gururluyum. Bursaspor'u çalıştırmaktan dolayı mutlu olduğumu her fırsatta dile getiriyorum. Bursaspor'da daha uzun yıllar çalışmak istiyorum. Sayın İbrahim Yazıcı ile alakalı fikirlerimi çok net ortaya koydum. İbrahim Yazcı'nın bu takımın başında olması bizim ve bizim geleceğimizaçısından tabi ki önemli. Bursa'da bize çok karşı çok önemli bir saygı ve sevgi var. Dolayısı ile bu dengeleri iyi gözetmek durumundayız. Tabi bu durumda benden önce başkanın ortaya çıkıp konuşması gerekiyordu. Bu konu ile alakalı yakın zamanda kendi fikrini ortaya koyacaktır. Başkan bazı şeyleri net ortaya koyduktan sonra oturur konuşunuz. Kendisi ile şu anda çok uyumlu bir çalışmamız var. Kendisi ile birlikte çok güzel başarılara imza attık. Tabi benim gönlümden geçen İbrahim Yazıcı ile göreve devametmemiz 'dedi.

'SIKINTILI GÜNLERE GANZİANTEPSPOR MAÇIYLA SON VERDİK '
Kötü günlerden iyi gidişata geçişte neyin etkili olduğu sorusuna ise, başarılı çalıştırıcı, 'Bir doksan dakika düşünün ki, rakip kaleye gidemediğimiz ve pozisyon üretemediğimiz maçlar oldu. Bırakın Bursaspor gibi bir takımı, 3'üncü lig takımı getirseniz pozisyon bulurdu. Anlaşılmaz bir şekilde bir sıkıntılı süreç yaşadık ama bunlar futbolda var. İyi takımlar bunları maalesef yaşıyor. Bunu ileri taşımadan Gaziantepspor maçı ile sona erdirdik. Ciddi anlamda bir çıkışımız başladı. Zaten iyi ve büyüktakımlar bu gibi düşüşleri daha fazla sürdürmeden bitiren takımlardır. Bu süreçte çok fazla puan kaybettik. İyi maçlar çıkarmamamızı ve puanlar kaybetmemizi yeni bir takım olmamıza bağlıyorum. Geçtiğimiz sezon ki kadrodan sahaya bazen 6, bazen 7, bazen ise 8 değişik oyuncu ile çıktık. Bu değişim sürecinde bazı sıkıntıları yaşadık. Sizlerde hak verirsiniz ki, değişimler maalesef sancısız olmuyor. Şükürler olsun ki, özellikle ikinci yarının başından itibaren gözle görülür bir şekilde takımdaki uyum vekoordinasyon çok güzel bir şekilde kendini göstermeye başladı. Son 6 haftada ise bu takım oyununa yansımaya başladı 'dedi.

'BİZLER HERKES GİBİ 8-10 MİLYON DOLAR VEREREK TRANSFER YAPAMIYORUZ '
'Ertuğrul Sağlam eleştirilmeyi sevmiyor mu? 'genç teknik adam, 'Hayır. Beni bu dönemde olduğu gibi bir çok insan eleştirdi. Benim eleştiren kişi ile alakalı bir şeyler konuştuğumu diyolağa girip, beni neden eleştiriyorsunuz dediğimi gördünüz mü? Ama yaptığım doğruları da sonuna kadar savunurum. Kimse beni bu yoldan alıkoyamaz. Yaptığım doğrular ile alakalı somut gerçekler ışığında savunmamı yapıyorum. Taraftarlar ile ilgili herkes ağzına bir şey dolamış. Bu konuya da açıklık getirmek istiyorum. Bizlerherkes gibi 8-10 Milyon Dolar vererek transfer yapamıyoruz. Tabi bu sezon en fazla şanssızlığımız, en çok para verip aldığımız oyuncudan yararlanamamak oldu. Kimse Scott Carson, Cheritien Basser, Alfred N'Diaye, Adem Koçak, Hakan Aslantaş ve Sebastian Pinto için kötü diyemez. Ibrahim Teteh Bangura için ne iyi ne de kötü bir şey söyleyemiyorum. Yarım puan veriyorum. Ondan da önümüzdeki senelerde faydalanacağımıza inanıyorum 'diye ifade etti

'GENÇ OYUNCULARDAN ÖNÜMÜZDEKİ SEZON DAHA ÇOK YARARLANACAĞIZ '
Alt yapı ile ilgili yöneltilen soruyla ise Sağlam, Batuhan ve Furkan'ı kadroya alacağını söyledi. Sağlam, 'İsmail Haktan yavas yavas takıma adapte oluyor ve faydalanmaya başladık. Emre'ye ise önümüzdeki haftalarda şans vereceğiz. Yaşamış olduğumuz sıkıntılı süreçte genç oyuncularımızı riske atmak istemedik. Eğer devam edersek önümüzdeki sezon hepsinden faydalanacağız 'dedi.

Kaynak: İHA