Asya’dan Londra-2012’ye Gidecek Üç Ülke Yarın Belli Oluyor

Asya kıtasında Eylül 2011’de başlayan Londra-2012 Olimpiyatları heyecanı yarın yapılacak grup son tur maçları ile noktalanıyor.

Futbolda Asya 'dan Londra 'ya gidecek üç takım yarın oynanacak çekişmeli maçlar sonunda belli olacak. Asya 'daki asıl çekişme ise B ve C gruplarında yaşanacak.

Güney Kore 'nin bir maç öncesinden Londra vizesi aldığı A Grubu 'nda, Katar ve Umman yarınki maçlarda ikinci olmak için mücadele edecek.
Asıl çekişmenin yaşanacağı B Grubunda ise 11 puanlı Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) 8 puanlı Özbekistan 'la Taşkent 'te kozları paylaşacak. Polisin sıkı önlemler alacağı yarınki maçta BAE de uçaklarla Taşkent 'te taraftar çıkarması yapacak. Karşılaşmayı Özbek seyircilerinin yanı sıra BAE 'nden de kalabalık bir tarafta kitlesinin izlemesi bekleniyor.

Bir diğer çekişmenin yaşanacağı C Grubu 'nda ise 12 puanlı Japonya, 9 puanlı Bahreyn 'i konuk edecek. Bu gruptaki ikinci maçta ise 9 puanlı bir diğer ekip Suriye, grupta henüz puanla tanışamayan Malezya 'yı ağırlayacak. Bu maç Suriye 'deki iç karışıklık nedeniyle Suudi Arabistan 'da oynanacak.
Yarın oynanacak grup son tur maçları sonunda gruplarında ilk sırada yer alacak üç takım Asya'yı temsilen doğrudan Londra-2012'ye katılacak. Asya'dan gidecek dördüncü takım ise gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar arasında yapılacak play-off maçları sonunda belli olacak.

14 Mart Programı:
A Grubu:
Suudi Arabistan-Umman:
Güney Kore-Katar:
B Grubu:
Özbekistan-Birleşik Arap Emirlikleri:
Avustralya-Irak:
C Grubu:
Suriye-Malezya:
Japonya- Bahreyn: