Şenol Güneş: 1-0 Geriye Düşmemize Rağmen Skorun 2-1 Gelmesi Sevindirici

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 1-0 geriye düştükleri maçı kazanmalarının sevindirici olduğunu söyledi.

Güneş, 2-1 kazandıkları Sivasspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Bugün zor bir maç oynadık, zor olacağını da biliyorduk. Rakibimiz dirençli bir takım. Beklediğimden fazla puan aldı ve play-off şansını kovalamak için bu maçı da iyi bir sonuçla bitirmek istiyordu. Alanı kapatarak oynamaya çalıştılar.” dedi.


İlk yarıda oyunun hakiminin kendileri olduğunu kaydeden Güneş, şöyle devam etti: “Daha fazla atak yapan, hücum eden, golü arayan bir takımdık. Ama sayısal fazlalığımıza rağmen rakibe al da at dercesine bir pozisyon verdik. O da attı, onun dışında başka bir pozisyonu yok. İlk yarıdaki oyunumuz iyi oymasına rağmen final paslarının kötü olması, son vuruş becerisi de eksik olduğu için 1-0 geriye düştük.”

Kendi sahalarında 1-0 geriye düşmelerine rağmen skorun 2-1 gelmesinin sevindirici olduğunu ifadene eden başarılı teknik adam, “İkinci yarı hem pozisyon arayışlarımız vardı, hem rakibi kontrol etmeye çalıştık. Bu konuda iyiydik ama kendi sahamızda geriye düştükten sonra sabırsız ve panik içerisinde oynamak da sıkıntımızdı. Çok rahat oynamadık ama bütün bunlara rağmen galibiyet hak eden takım bizdik. İkinci yarı rakibin Eneramo ile bir pozisyonu vardı, başka yoktu. Ona atsaydı belki biraz daha panik yapabilirdik ama futbol böyle bir oyun. Bugün bizim için kazanmak ve 3 puan çok önemliydi. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum, bütün oyuncularımı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

“SEZON PLANLAMASININ KÖTÜ NİYETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Güneş, ligde 30. haftanın kapanış maçını oynamalarına rağmen 31. haftanın açılışını da Cuma günü kendilerinin Gençlerbirliği maçıyla yapacak olmalarının hatırlatılması üzerine lig maç programına yönelik tepkilerini dile getirdi. Bu konuda söyleyecek fazla bir şeyinin de olmadığına dile getiren Güneş, şu sert eleştiride bulundu: “Önceden çocukların yaptığı bir sezon planlaması olarak düşünüyordum ama şimdi kötü niyetli plan olduğunu düşünüyorum. Geçen sene şampiyonluk yarışında bu tip müdahaleler olabilirdi ama bu sene biz biraz gerideyiz ama yine yakamızı bırakmıyorlar. Çok ağır da konuşmak doğru olmaz ama bu çok çirkin bir şekilde yapılıyor.”

Bunun neden yapıldığını da anlayamadığını söyleyen Güneş, “Sadece benim adıma söylemiyorum. Beşiktaş ve Trabzonspor çok büyük haksızlığa uğradı. Önce Milli Takım sonra Avrupa Kupası oynayan takımlar öncelikle planlama içerisine alınır. Futbolda sezon planlaması, haftalık ve günlük planlama var; futbolcuların daha iyi oynayabilmesi için. Şuanda hem biz hem Beşiktaş sakatlıkla boğuşan, futbolcuları dinlendirmeden maç oynatmaya çalışan ekipleriz. Bunun Şampiyonlar Ligi 'ne katılıp katılmamasıyla, maç sayısıyla ilgisi yok. Sadece sezon planlama hatası var. Benim oyuncu sakat ne zaman hazırlayacağım? Tedavi edeceğim, çalıştıracağım, hazırlayacağım ve oynatacağım. Ardından da Milli Takım maçlarına oyuncu göndereceğim. Bundan futbolcu çıkmaz. Futbolcu çıkıyorsa oyunculara ve antrenörlere dua etsinler. Yönetim anlayışında Türk futbolunda hiçbir anlayış yok. Hiç oyuncu çıkmaz, inanın çıkmaz. Ne çalışma, ne çalıştırma, ne anlayış olarak. Bu mantaliteyi yıkmamız lazım. İki tane oyuncu çıkıyor, onu da abartıyoruz veya kötülüyoruz. Biraz da bu planlama yanlışlarını yapıyoruz. Buradan çıkan futbolcuların çok şeyi hak ettiğin düşünüyorum. Yazık, günah Türk futboluna.” ifadelerini kullandı.


Bordo-mavili futbolculardan Halil Altıntop ve Alanzinho da taraftarları önündeki zorlu müsabakayı kazandıkları için mutlu olduklarını söylediler.

RIZA ÇALIMBAY: BAŞINDAN SONUNA KADAR HEYECANLI VE GÜZEL BİR MAÇTI

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da başından sonuna kadar heyecanlı ve güzel bir maç olduğunu belirtti. Trabzon 'a puan ya da puanlar almak için geldiklerini söyleyen Çalımbay, “Tabi ki Trabzonspor 'dan baskı yiyecektik. O da oldu, o da isteğimiz bir şeydi aslında. İstediğimiz pozisyonları da bulduk ama son pasları biraz daha iyi yapabilseydik buradan rahatlıkla puan ya da puanlarla ayrılabilirdik.” dedi.


Girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini anlatan Çalımbay, “Bir de kazandığımız topları çok iyi şekilde kullanamadık. İkinci golü yedikten sonra da sahada istediğimiz şeyleri yapamadık. Büyük takım, tecrübe işte burada ortayı çıkıyor. Ve mağlup olduk. Kalan 4 tane maçımız var. Eğer play-offu hedefliyorsak onları en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.


Çalımbay, maç esnasında hakemlere yönelik tepkisinin nedeninin sorulması üzerine de, “Bize göre Volkan Şen 'in pozisyonu kırmızı karttı. Çünkü oyuncumuza vurdu. Bir de orada Colman benim yardımcıma küfretti. Biz onu kabullenemedik, yoksa bizim ne Trabzon ile ne hakemlerle sorunumuz olabilir. Zaten hakemlere yapacak bir şeyimiz yok. Biz sezon başından beri bu konudan şikayetçiyiz. Ama bu maçta hakemle ilgili hiçbir şeye itiraz etmedik. Sadece penaltı pozisyonuna itirazımız oldu. O da bizim gördüğümüz, belki de bariz penaltıydı.” şeklinde açıklama yaptı.


Futbolculardan Pedriel de puan ya da puanlar için geldikleri ve öne de geçtikleri maçtan puansız ayrıldıkları için üzgün olduklarını dile getirdi.