İlköğretim Okulu Satranç Turnuvası Finali Sona Erdi

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Aşağısarıca Köyü İlköğretim Okulu 2011 - 2012 eğitim -öğretim yılındaki 'Satranç Turnuvası', final maçının yapılmasıyla sona erdi.

Yaklaşık 4 hafta süren ve tüm okul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen turnuva çekişmeli maçlara sahne oldu. Okul öğretmenlerinin gözetiminde gerçekleştirilen maçlara ilgi yüksek olurken, eleme usulü yapılan turnuvaya 62 öğrenci katıldı.

Okul Müdürü Osman Yılmaz, okulda satranç dersi verildiğini ve öğrenciler tarafından çok sevildiğini kaydederek, 'Tüm iki kademe sınıflarımızda 2009 yılından itibaren seçmeli olarak okutulan 'Satranç' dersi okuldaki öğrencilerce çok seviliyor, ilgiyle takip ediliyor. Satranç dersi sayesinde okuldaki öğrencilerimizin satranca olan ilgisi arttı. Her yıl dönem başları ve sonlarında olmak üzere öğrencilerimiz arasında Satranç Turnuvası düzenliyoruz ' dedi. Turnuvada 2. sınıf öğrencisi Yusuf Mert Şimşek ile ağabeyi 2. sınıf öğrencisi Süleyman Şimşek eşleşti. Heyecanlı geçen maçta Yusuf Mert Şimşek ağabeyini yenerek eledi.Turnuvada dereceye giren öğrencilere okul idaresi tarafından çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: İHA