Dünya 3.'sü Aslı Çakır Alptekin’den Mustafa Kara’ya Ziyaret Etti

Ziyarete Atletizm Federasyon Başkanı Mehmet Terzi ile Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya da katıldı.

Ziyaret esnasında düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, sistemli bir çalışmayla birlikte azim ve gayretin neticesi olan Üsküdar patentli tarihi bir başarının, sevinci ve heyecanını paylaşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Başkan Kara, “Gururla ifade etmek isterim ki bu ve benzeri başarılar Üsküdar Belediyesi için artık bir gelenek haline geldi. Gençlerimiz her gün yeni bir başarı elde ediyor, yeni rekorlara, yeni madalyalara imza atıyor, yüzümüzü güldürüyor.'' diyerek şöyle konuştu:

''Hem bireysel spor dallarında, hem de takım olarak katıldıkları ulusal ve uluslararası organizasyonlardan yeni yeni başarılarla, madalyalarla dönüyorlar. Ancak şunu da belirtmek isterim ki bu başarıyı konuşurken madalyonun bir de arka yüzünü görmek gerekiyor. Bizleri bu madalyalardan daha fazla mutlu eden şey, madalyaların arka yüzünde geri planda elde ettiğimiz gençlerimizin ve Üsküdarlıların elde ettiği kazançlardır. Sporu bir yaşam biçimi olarak algılayan ve sağlıklı yaşama kültürü olarak bilen bir Üsküdar gençliği yetişiyor.”

Başarının temelinde sporu tabana yayma projesi yattığını da belirten Başkan Kara, “Başarılarımızın temelinde Üsküdar Belediyesi olarak 3 yıldır sürdürdüğümüz sporu tabana yayma projesi var.'' diyerek şöyle devam etti:

''Bütün gençlerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmalar, turnuvalar, müsabakalar var. Köklü yatırımlar, sürdürülebilir çalışmalar var. Ve bu çerçevede daha yeni projelerimiz, daha büyük başarı hedeflerimiz var. Aslı Çakır Alptekin bu çalışmaların güzel ve önemli bir parçasıdır. Kendisi de Üsküdar 'ımızın kendi altyapısından yetişen önemli bir değerimizdir.

İnşallah bundan sonraki süreçte de ülkemizi, 2012 Avrupa Spor Başkenti olan İstanbul 'umuzu ve tabii ki “Şampiyonlar Şehri Üsküdar”ımızı uluslararası arenada başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz. İlk olarak 2012 Londra Olimpiyatları 'nda “Şampiyonlar Şehri Üsküdar 'ımızı ve ülkemizi aralarında Aslı Çakır Alptekin 'in de yer aldığı 4 sporcumuz temsil edecek.

Diğer 7 başarılı sporcumuzla birlikte umarım Londra 'da ülkemizin gururu olacaklar. İnanıyorum ki bir ve beraber, el ele, gönül gönüle, sevgiyle, güvenle daha nice başarılar elde ederken sporun dostluk barış ve kardeşlik potasında gençlerimizi için yepyeni bir gelecek inşa etmeyi de başaracağız. Türkiye'nin Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'ndaki ilk madalyasını kazanarak göğsümüzü kabartan Aslı Çakır Alptekin 'i huzurlarınızda bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

MEHMET TERZİ: BAŞARININ GURURUNU YAŞIYORUZ
Basın toplantısında konuşan Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası 'nı sportif ve organizasyon olarak başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Özellikle basının kendilerine verdikleri büyük desteğin kendilerinin bundan sonraki başarıları da olumlu etkileyeceğini söyleyen Mehmet Terzi, Aslı Çakır Alptekin 'in ilkleri başardığı için, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya 'ya milli sporcuya verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti.

Terzi, kulüplerin atletizm branşına verdikleri desteğin büyük önem taşıdığını, olimpiyatlarda 4 sporcu desteği vermeleri nedeniyle ayrıca kutlanması gerektiğini söyledi.

ALPTEKİN: İLKLERİ YAŞAMAK VE YAŞATMAK ÖNEMLİ
Dünya üçüncüsü milli atlet Aslı Çakır Alptekin ise elde ettiği bronz madalya dolayısıyla büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek, ''İlkleri yaşamak ve yaşatmak adına bu organizasyonun ayrı bir önemi var. Üsküdar Belediyesi 'nin evim olması itibariyle bu başarıda büyük katkı sağladı. Kulüp başkanımız ve Belediye Başkanımız bizden daha fazla başarıya inanıyordu. Onların bu inancı bize çok büyük destek verdi. Elde ettiğimiz bu başarı sonrası daha büyük başarılar kazanabilmek adına artık daha fazla çalışacak ve ülkemizin adını dünyanın her yerinde haber yaptırabilmek için mücadele edeceğim. Kendi ülkemde böyle bir madalya kazandığım için çok mutluyum.'' diye konuştu.

Konuşmalar sonrası Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Belediye Başkanı Mustafa Kara 'ya atletizme sağladığı katkılardan dolayı bir teşekkür plaketi verirken, Mustafa Kara da Aslı Çakır Alptekin 'e başarısından dolayı 50 altın hediye etti.