Beşiktaş Milangaz Çeyrek Finaldeki İlk Maçına Çıkıyor

Türkiye'yi FIBA Eurochallenge’de temsil eden Beşiktaş Milangaz, çeyrek finaldeki ilk maçında yarın Artland Dragons ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

FIBA Eurochallenge 'de ülkemizi temsil eden ve çeyrek finale yükselen Beşiktaş Milangaz, çeyrek final ilk maçında yarın Almanya 'nın Artland Dragons takımı ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Bu önemli mücadele TSİ 20:00 'de başlayacak. Bu karşılaşmanın rövanşı, 15 Mart Perşembe günü İstanbul 'da oynanacak. Seride eşitlik olması durumunda, yarı finale yükselecek olan takım 20 Mart Salı günü Almanya 'da oynanacak maçın ardından belirlenecek.


Çeyrek Final ilk maçı öncesinde, her iki takımın istatistikleri incelendiğinde, birbirlerine yakın istatistiklere sahip oldukları görülüyor.


Temsilcimiz, geride kalan maçlar sonunda rakip potalara maç başına 81.6 sayı bırakmayı başarırken, Artland Dragons ise 81.1 sayılık bir ortalama ile mücadele ediyor. Siyah Beyazlı ekip, iki sayılık atışlarda %56.7, üç sayılık atışlarda %36.8 ve serbest atışlarda da %74 'lük bir isabet oranı ile oynarken, Artland Dragons ise iki sayılık atışlarda %53, üç sayılık atışlarda %42.4 ve serbest atışlarda da %75.6 'lık bir isabet oranına ulaştı.


Maç başına 35.1 ribaund alan Beşiktaş Milangaz 'a karşılık, Artland Dragons ise 32.4 ribaundluk bir ortalama ile mücadele ediyor. Sayı yollarından Alman temsilcisinin üstünlüğü göze çarparken, Artland Dragons 'un 17.4 asistlik ortalamasına karşılık, temsilcimiz 14.8 asist ortalaması ile mücadele ediyor. Beşiktaş Milangaz rakibine oranla daha az top kaybı ile mücadele ederken, siyah - beyazlı ekibin maç başına yaptığı 12 top kaybına karşılık, Artlnad Dragons ise 14.7 top kaybı ile mücadele ediyor.


Çeyrek Final ilk maçı öncesinde Beşiktaş Milangaz skorer kimliği ile öne çıkarken, takımda 6 oyuncu çift haneli sayı ortalamaları ile mücadele ediyor. Takımın en skorer oyuncusu 17 sayılık ortalaması ile Marcelus Kemp olurken, Pops Mensah Bonsu 16.9, David Hawkins 14.1, Adam Morrison 12.8, Ersin Dağlı 12 ve Carlos Arroyo da 10 sayılık ortalamalar ile mücadele ediyorlar. Pops Mensah Bonsu 10 ribaundluk ortalaması ile en çok ribaund alan oyuncu olarak da göze çarpıyor.


Artland Dragons 'da ise 5 oyuncu çift haneli sayı ortalamaları ile mücadele ediyor. Brandon Thomas 15.6 sayılık ortalaması ile takımın en skorer ismi. Nathan Peavy 13.9, Anthony Hilliard ve David Holston 11.7 ve Darren Fenn de 10.8 sayılık ortalamalar ile mücadele ediyorlar. Takımın en çok ribaund alan oyuncusu ise 5.5 ribaundluk ortalaması ile Anthony King.