Samsunspor Kümede Kalma Mücadelesinde Çok Önemli 2 Puan Kaybetti

Spor Toto Süper Lig'in 30.haftasında evinde Gaziantepspor ile karşılaşan Samsunspor, kümede kalma mücadelesinde çok önemli 2 puan kaybetti.

Spor Toto Süper Lig'in alt sıralarında bulunan takımlardan Samsunspor ve Gaziantepspor arasında oynanan kümede kalma mücadelesinde golsüz beraberlik her iki takıma da çok önemli 2 puan kaybettirirken, maçın bitiminden sonra Samsunsporlu taraftarlar tribündeki koltukları kırarak sahaya attı. Polisin müdahale etmekte zorlandığı taraftarları tribün liderleri zor yatıştırırken, polisin biber gazı kullandığı olaylarda bazı taraftarlar yaralandı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında her şeyin henüz bitmediğini söyleyen Samsunspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, 'Bursaspor maçından sonra takımdan memnun değildim ama bu maçtan sonra takımdan memnunum. Futbol adına her şeyi yapan bir Samsunspor vardı. Burada oynadık atamadık. Ben oyundan memnunum, sonuç bize yeterli değil. Mücadele devam edecek. Çok fazla ahkam kesmeye gerek yok, bundan sonraki maçlara talibiz. Niye rahat olduğumu soruyorsanız, bugün ki oyundan dolayı rahatım. Bence bu baskıaltında iyi ürettiler. Gol haricinde her şeyi yaptık. Sadece gol atamadık. Son noktaya kadar ben devam edeceğim, takım da devam edecek. Oyuncularımı kutluyorum. Sahada futbol adına gereken her şeyi yaptılar. Sakat olan da çıktı oynadı ' dedi.

Maçın ardından çıkan olaylar ve maç esnasında Adem ile Fink arasında yaşanan tartışma ile ilgili sorulan sorulara cevap veren Mesut Bakkal, 'Bizim inanılmaz coşkulu taraftarımıza bu yakışmadı. Daha 70. dakikada hepimiz öldük bittik. Herkesin duygularını anlıyorum ama dakika 90'da da atabilirsiniz. Taraftarlarımız şimdiye kadar bizi hep desteklediler. Yürekleri yandığı için biraz daha abartılı oldu. Adem ile Fink içeride öpüştüler barıştılar. Geceleri uyumadığımız oluyor oyuncularla bizim. Hepimizgerginiz. Bugün bakıldığında kimse bizim takıma 'mücadele etmedi' diyemez. Çok kaliteli takımlarla oynuyoruz. Ben bunun arkasına sığınmıyorum. Kaybettikçe durumumuz kritikleşiyor. Çünkü diğer takımlar da kazanıyorlar. Benim çıktığım 7 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik var. Süper Lig'de inanılmaz bir ortalama ama yakalayamıyorsunuz. Herkes kazanıyor. Bırakacak mıyız? hayır bırakmayacağız, mücadeleye devam edeceğiz ' diye konuştu.

Düşen bir takımın futbolcusu olmak istemediklerini belirten Samsunspor'un tecrübeli kaptanı Murat Yıldırım, 'Bu maça inanmıştık, final maçı olarak görmüştük. Gerekeni yaptık, inanılmaz mücadele ettik, savaştık ama olmadı. Matematiksel olarak henüz bitmedi. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ama işimizin çok zor olduğunu biliyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Taraftarlarımız düşen bir takımın taraftarı olmak istemiyorlar. Biz de düşen bir takımın futbolcuları olmak istemiyoruz ' şeklinde konuşurken, Kelharise şunları söyledi: 'Her maç bizim için çok önemli, bu maçta elimizden geleni yaptık ama olmadı. Sırada diğer maçlarımız var, sonuna kadar sürdüreceğiz. '

Maçın değerlendirmesini yapan Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da, 'Bizim için çok önemli bir deplasman. Burada kaybedeceğimiz 3 puan bizi tehlike çemberinin içene sokacak, rakibimize de kümede kalma yolunda büyük umutlar verecekti. Maçtan önce ilk hedefimiz mağlup olmadan galibiyeti aramaktı. Mağlup olmadık. İlk yarı biraz etkiliydik, ikinci yarıda Samsunspor etkiliydi. Stresi büyük bir maçtı, mücadele şeklinde geçti ama 90 dakikanın en iyilerinden birisi hakem arkadaşımız. Küçük hatalarolabilir ama maçın genelinde iki takımı etkileyebilecek bir hata olmadı. Önümüzdeki hafta kendi evimizde Karabükspor ile final mücadelesini yapacağız ' dedi.

Gaziantepsporlu futbolcu Turgut Doğan Şahin, 'Buraya en kötü ihtimal ile 1 puan için gelmiştik. Son 3'ten kurtulduk. Artık önümüzdeki Karabükspor maçına bakacağız. Samsunspor'un benim için ayrı bir yeri var. Bu durumda olması beni üzüyor ' diye konuşurken, Marek Sapara ise, 'Bizim açımızdan önemli bir maçtı. Buradan galibiyetle de ayrılabilirdik. Tek eksiğimiz final paslarıydı. 4 maçta takımımız hiç gol yemedi ve 10 puan aldık. Bu yolda devam edersek sıkıntı olmadan bu ligi bitirebileceğimizi düşünüyorum 'şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA