Galatasaray Antrönörü Ceyhun Yıldızoğlu: İyi Oynadık ve Kazandık

Spor Toto Kadınlar Basketbol Liginde Türkiye Kupasını Fenerbahçe'yi 76-72 ile geçerek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Medical Park aldı.

Galatarasaray Medical Park şampiyonluk kupasını ve madalyalarını, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, TBF As başkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin ve TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat 'tan aldı.

Spor Toto Türkiye Kupası'nda final oynama başarısı gösteren Fenerbahçe ekibi madalya törenine çıkmazken ikincilik şiltini Fenerbahçe yardımcı antrenörü aldı.

Final maçında Kupanın Yıldızı, Galatasaray Medical Park'tan Sylvia Fowles seçilirken Fowles'a ödülünü Spor Toto Organizasyon ve Reklam Şube Müdürü Yaşar Göçer verdi.

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe 'yi mağlup ederek kupayı kazanan Galatasaray Medical Park 'ta başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında kupaya yakışan bir maç olduğunu söyledi.

Yıldızoğlu “Öncelikle oyuncularımı kutluyorum. Her iki takım için hem bizim lehimize hem rakibimizin lehine skor maç içinde sürekli değişti. Ancak bizim için kupadan daha değerli olan bir şey var ki mücadeleyi bırakmama, sonuna kadar mücadele etme özelliğimiz için oyuncularımı kutluyorum. Bugün sahada sonuna kadar skor ne olursa olsun oyunda tutundular, hepsine teşekkür ediyorum. Kupadaki en önemli kriter buydu. Rakibimiz tebrik ediyorum. Onlarda maçı bırakmadılar. Bundan sonra bu iki takım hem Euroleague 'de hem Türkiye liginde daha çok karşılaşacak. İnşallah aramızda yine güzel centilmence maçlar olacak” dedi.

Sarı Kırmızılı takımın kaptanı Işıl Alben ise başkan Ünal Aysal ve yönetim kuruluna teşekkürlerini sunarken, “Buraya gelmeden önce moral verdiler ve bu kupayı almamızda bu önemliydi. İyi mücadele ettik. Onlar da iyi oynadılar ancak kazanan biz olduk. Çok mutluyuz. 3 senede üçüncü kupamız oldu. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Geriye düştüğümüzde desteklediler. Birlik ve beraberliğimiz devam ettirerek hedeflerimize ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.