Fenerbahçe Ülker: 82 - Mersin Büyükşehir Belediyesi: 81

Beko Basketbol Ligi’nin 22. hafta maçında Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni konuk etti. Maçtan İstanbul temsilcisi, 82-81 galip ayrıldı. Bojan Bogdonovic, 20 sayı ile Sarı Lacivertlilerin en skorer ismi oldu.

Maça ev sahibi takım Engin Atsür ve James Gist 'in basketleriyle 7-0 'lık bir seri yakalayarak başladı. Rakibine 5 sayı şansı veren ve Fenerbahçe Ülker, ilk 5 dakikalık bölümü 15-5 önde geçti. Alex Scales- mutlu Demir ikilisinin sayılarına da Emir Preldzic ile yanıt veren sarı - lacivertliler, ilk periyodu 26-19 önde tamamladı.

Anthony Grundy, Mutlu Demir ve James Mays 'in arka arkaya bulduğu sayılarla ikinci periyoda hızlı başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yakaladığı 13-0 'lık seriyle skorda 6 sayılık üstünlüğü ele geçirdi (26-32). Kaya Peker ile 5 dakika süren suskunluğunu bozan İstanbul temsilcisi, Alex Scales ve James Mays 'i durdurmakta zorlandı. İlk yarıyı 35-39 konuk takım üstün tamamladı.

Üçüncü periyoda James Gist, Ömer Onan ve Emir Preldzic 'in sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Ülker, James Mays 'in sayılarına engel olamayınca Mersin temsilcisi, 25. dakikayı da 48-52 önde geçti. Mirsad Türkcan 'ın gayretli oyunuyla ve 3 sayılık basketleriyle skorda üstünlüğü ele geçiren ancak savunmasında açıklar veren Sarı Lacivertliler, ribaundlarda da etkisiz kalınca Alex Scales ile skor bulan Mersin Büyükşehir Belediyesi son periyoda 58-66 önde girdi.

Final periyodunun ilk dakikalarında Kaya Peker ve Bojan Bogdonovic ile basketler bulan Fenerbahçe Ülker, farkı 2 sayıya indirdi (67-69). Potasındaki sayılara Can Maxim Mutaf ve James Gist ile cevap veren Mersin temsilcisi son 5 dakikaya 72-76 önde girdi. Emir Preldzic ile tekrar skorda dengeyi kuran ev sahibi takım, Bojan Bogdonovic ile 1 sayılık üstünlüğü yakaladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, serbest atışlardan Alex Scales ile 2 sayı bularak bitime 2 saniye kala tekrar öne geçti. Engin Atsür ile son hücum şansını basketle sonuçlandıran Fenerbahçe Ülker maçtan 82-81 galip ayrıldı.