Büyük Britanya Altın Madalya Kazandı

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 4x400 metre bayrak yarışında Büyük Britanya altın madalya kazandı.

Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun üçüncü ve son gününde yapılan kadınlar 4x400 metre bayrak finalinde, Shana Cox, Nicola Sanders, Christine Ohuruogu ve Perri Shakes-Drayton'dan oluşan Büyük Britanya takımı, 3.28.76'lık derecesiyle birinci oldu. Leslie Cole, Natasha Hastings, Jernail Hayes ve Sanya Richards-Ross'dan oluşan ABD takımı 3.28.79'luk derecesiyle ikinci olarak gümüş, Yulia Gushchina, Kseniya Ustalova, Marina Karnaushchenko ve Aleksandra Fedoriva'dan oluşan Rusya ekibi de 3.29.55'lik derecesiyle üçüncü olarak bronz madalya aldı.

Kenyalı atlet, diskalifiye edildi


Erkekler 3 bin metrede daha önce üçüncü olduğu açıklanan Kenyalı atlet Edwin Cheruiyot Soi, dirsek attığı gerekçesiyle diskalifiye edildi. Ataköy Atletizm Salonu'ndaki şampiyonanın üçüncü gününde koşulan erkekler 3 bin metre yarışında, hakemler yapılan itirazı değerlendirdi. İtiraz yerinde görülerek yarışta 7.41.78'lik derece elde eden Edwin Cheruiyot Soi, sıralama dışı bırakıldı.

7.41.79'luk derecesiyle Büyük Britanyalı atlet Mohamed Farah, üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Erkekler 3 bin metrede geçen yılın şampiyonu Bernard Lagat 7.41.44'lük derecesiyle birinci, Kenyalı atlet Augustine Kpirono Choge 7.41.77'lik derecesiyle ikinci olmuştu.

Kaynak: AA