Bakan Kılıç: Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı Başarıyla Gerçekleştirdik

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nın başarılı bir şekilde geçtiğini söyledi.

Ataköy Atletizm Spor Salonu 'nda Cihan 'a özel açıklamalarda bulunan Bakan Suat Kılıç, şampiyonada hiçbir sıkıntı yaşanmadığını dile getirerek, 'Hiçbir sıkıntı yok. Gayet başarılı bir organizasyon yapıyoruz. Her şey dört dörtlük gidiyor. Ben bu alanda çalışan herkesi yürekten kutluyorum. Türkiye, salonun yetişmesi anlamında değil organizasyondaki başarısıyla sınav verdi. İstanbullular da salonu doldurdu. Deyim yerindeyse biz misafirlerimiz için bilet bile bulmakta zorlandık. Güzel bir organizasyon bitiyor. ' diye konuştu.

Bakan Kılıç, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası 'nda yaşanan küçük sorunların büyütüldüğünden dert yakındı. Bakan Suat Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Çok önemli aksaklıklar yaşanmadı. Ancak tabancanın patlamaması ya da sesinin salonda duyulmamasında bizim kabahatimiz söz konusu değil. Havada toz zerresi kadar eksik aranıyorsa bunlar olabilir. Diğer ülkelerde yapılan organizasyonlarda birçok eksiklik varken bunlar bir şekilde sümen altı ediliyor. Ama biz küçük bir sorunu bile büyütüyoruz. Kalem erbabının ülkemize haksızlık yapmamasını istiyorum. Biliyorsunuz biz olimpiyat adayı ülkeyiz bu nedenle imaj çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Daha çok dikkatli davranmamız gerekiyor. '

Bakan Kılıç, Türkiye 'nin olimpiyat adaylığı konusunda yapılan çalışmaların da büyük bir titizlikle sürdüğünü ifade ederek, 'Atılan adımlarla adaylığımızı sorgulatmadık. Türkiye ortaya koyduğu mükemmel organizasyonlarla olimpiyatı yapabileceğini kanıtlamıştır. Yabancılar bizim kendimize inandığımızdan daha fazla bizim bu işi yapabileceğimize inanıyorlar. Nedeni ne olursa olsun bizim kendi güzelliklerimize sahip çıkmamız gerekiyor. ' şeklinde konuştu.

Bakan Suat Kılıç, 22 Mart 'ta İstanbul 'da yapılacak UEFA Genel Kongresi 'ni de önemsediklerini ve futbolun sorunlarının tartışılmasından memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

DERBİYİ İYİ OLAN KAZANSIN


Öte yandan Bakan Suat Kılıç, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında oynanacak derbi ile ilgili bir soruya ise cevap vermekten çekindi. Kılıç, 18 Mart Cumartesi akşamı Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak derbiyi iyi olan takımın kazanmasını istediğini sözlerine ekledi.