Akhisar Belediyespor, Elazığspor Maçı Ardından

Bank Asya 1.Ligin 25. haftasından zirve mücadelesinde Akhisar Belediyespor ile Elazığspor karşılaşması golsüz berabere sona erdi.

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maç sonrasında yaptığı açıklamada, uzun zamandır kazanamadıklarına dikkat çekerek, 'Şu masaya uzun zamandır galip olarak oturamadık. İki takım da sahada çok güzel bir mücadele ortaya koydu. Elazığ'ı hem bulunduğu konumdan dolayı hem de oynadığı oyundan dolayı tebrik ediyorum. Gerçekten şuanda ligde bulundukları konumu hak eden bir oyun ortaya koyuyorlar ve bunu bütün sezon boyunca istikrarlı bir şekilde sürdürüyorlar. Bugün de iyi bir maç oldu ancakher iki takım için de bol pozisyonlu bir karşılaşma olmadı. Gol pozisyonu fazla olmadı ancak bu sahadaki üstün gayret ve mücadeleden dolayı pozisyon üretmekte zorlandı takımlar. Bizim oyuncularımızın mücadelesinden son derece memnunum. Kazanmak için bugün sahada her şeylerini ortaya koydular. Bugün pozisyon üretemedik çünkü karşımızda dirençli ve iyi bir takım vardı. Çok aşırı yüklenirsek tehlikeli olabilecek oyunculara sahiptiler ki zaten son dakika direktör dönen bir topları vardı. Oyunun genelinebakıldığında biz daha baskılı ve rakip alanda oynadık, kazanabilirdik ama olmadı, her iki takım da ikişer puan kaybettiğine inanıyorum. Fakat daha 9 hafta var, her şey bitmiş değil, herkesin birbiri ile maçı var. Ben oyuncularımın performansından memnunum. Ayrıca seyircilerimize teşekkür etmek istiyorum, bugün müthiş bir atmosfer, çok güzel bir ortam vardı. Bu takım başarılıdır, bunu birkez daha söylemek istiyorum, bu takım şuanda yaptığı işlerle başarıyı yakalamıştır. Bundan sonra Süper Lig'eçıkarız veya çıkmayız kimse başarısız diyemez. Ama önümüzde bir hedef var, Süper Lig hedefi biz bunu da yakalamaya çalışıyoruz takım ve kulüp olarak. Herkes de bize destek olsun, yani bu coşkuyu ve keyfi alalım. Bu yarışın içinde olmak güzel, taraftarımıza teşekkür ederim ' dedi.

Akhisar Belediyespor oyuncusu Mustafa Aşan da, 'Öncelikle tüm takım arkadaşlarımızı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. İyi bir takım ile mücadele ettik ve 3 puan almak istiyorduk, nasip olmadı, 1 puan aldık ve 1 puanda iyi olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki hafta Kasımpaşa'yı yenip iyi yerlere gelmek istiyoruz. İnşallah istediğimiz hedefe inanarak çıkmak istiyoruz ' diye konuştu.

Akhisar Belediyespor oyuncusu Bilal Özdemir de, 'Bugün lider ile oynadık. Galip geldiğimizde aradaki puan farkını indirecektik ve bunun bilincindeydik. Belki çok iyi bir oyun ortaya koymadık ama çok iyi bir mücadele oldu her iki takım içinde. Son 15 dakika iyi bir baskı kurduğumuzu düşünüyorum ama olmadı. Artık haftaya Kasımpaşa mücadelesine 3 puan için gideceğiz ' dedi.

ELAZIĞ CEPHESİ

Deplasmanda alınan 1 puanın iyi olduğuna vurgu yapan Elazığspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara ise 'Puan her zaman puandır, puanın kötüsü olmaz. Maça çok iyi başladık, Akhisar Belediyespor'u tebrik ederim, başındaki Hamza hoca, Metin Mert ile birlikte geçen sene küme düşmeden kurtardığı takımı bu sene zirve yarışına soktu. Öncelikle maça çok çok iyi başladık. İlk yarı bütün etkinlikler bizdeydi ama son vuruşlarda kötüydük. İkinci yarı rakibin klasik oyun anlayışı sağdan ve soldan gelecek atakları ilegeleceklerini biliyorduk ve öyle de oldu. Ancak bizim kontra atak çıktığımız pozisyonları iyi değerlendirebilseydik buradan daha iyi bir sonuç ile ayrılabilirdik. Sonuç olarak rakibimiz ile aramızdaki puan farkını koruduk, bizim amacımız ve hedefimiz belli inşallah hedefimize varacağız. Akhisar Belediyespor'a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum ' diye konuştu.

Elazığspor kaptanı Erdal Sezek, 'Burada beklendiği gibi zor bir karşılaşma olacaktı, Akhisar yine bu ligin, Kasımpaşa ve Konya gibi iddaalı ekiplerinden birisidir. Dünkü Konya'nın galip gelmesinin ardından Akhisar için bu maç önem taşıyordu, nitekim biz de bu ligin lideriyiz, yani bu ligin en iyi takımı olduğumuzu söylüyoruz, arkadaşlarımız ile beraber bu yola inandık ve baş koyduk sonuna kadar devam ettirme adına mücadelemizi içerde ve dışarıda ne gerekiyorsa elimizden gelen en iyi şekilde yapacağız.Zor bir karşılaşa oldu ancak her şeyden önce güzel bir oyun olduğunu düşünüyorum. Futbolun güzelliklerini yansıtmaya çalıştı her iki takımda, çok çirkefleştirmeden derbi niteliği sayılabilecek bir maç çok sert ve gürültülü patırtılı bol kartlı geçebilecek bir maç olarak görüyorduk. Ama çok şükür ki böyle bir maç olmadı ve futbol adına istenilen şeyler ortaya konulmaya çalışıldı. Galibiyete çok yakındık ancak olmadı. 1 puan da bizim için üzüntü verici değil, hedefe gidilen yolda deplasmanda alınan 1 puaniçeride kazanılan 3 puan her zaman bizi hedefimize götürecektir ' dedi.

Elazığspor oyuncusu Sinan Özkan da 'İlk yarı iyi başladık, ilk yarıda golü bulabilseydik, ikinci yarı belki daha farklı olabilirdi. Rakibimizin çok da net bir pozisyonu yok. Sadece ikinci yarı taraftarları ile beraber bire baskı uyguladılar. Ama bizim son dakikada kaleyi bulan şutlarımız var, direkten dönen top ile golü bulabilirdik. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin, sonuçta bu bizim rakibimizdi, 7 puan farkımızı koruyoruz. Haftaya Antep maçımız var inşallah Allah izin verirse taraftarımız ile beraber 3 puanıalıp yolumuza devam edeceğiz ' ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA