Sadri Şener: Hak Ettiğimiz Kupayı Müzemize Getiririz

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) şike davasıyla ilgili 22 Mart’taki UEFA Kongresi öncesinde kulüplere uygulayacağı ceza ve müeyyideler konusunda karar vermesini beklediğini söyledi.

Şener,, “UEFA çok ciddi bir kuruluştur, kimsenin gözünün yaşına bakacak değildir. Bundan tüm Türk kulüplerinin ceza alacağı gibi, Milli Takım 'ın da ceza alması mümkündür. Umarım bu periyot içinde bu da çözülür. Geçen sene 82 puanla almaya hak ettiğimiz kupayı da müzemize getiririz.” dedi.


Trabzonspor Kulübünün 28. Divan Başkanlık Kurulu seçimleri Trabzonspor Haluk Ulusoy Kamp Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Mevcut Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak 'ın tek aday olarak girdiği genel kurula, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar, Genel Sekreter Hasan Yener, yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Taylan Üner ve Mustafa Beyazlı ile Divan Kurulu üyeleri katıldı.


Genel kurulda üyelerin bilgisine sunulan Denetleme Kurulu raporunda, Trabzonspor 'un 40 milyon 777 bin lira uzun vadeli, 64 milyon 325 bin lira kısa vadeli olmak üzere toplam 104 milyon 603 bin net borcu olduğu açıklandı.


“KUPAYI ALACAĞIZ, KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN”

Kulüp Yönetim Kurulu 'nun çalışmaları hakkında genel kurul üyelerine bilgi veren Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, yönetim olarak Trabzonspor 'u bugün geldiği noktadan daha ileri gitmesi için çalıştıklarını söyledi.


TFF Genel Kurul seçimleri sürecinde yaptıkları çalışmalara ilişkin de açıklamalarda bulunan Yener, sözleşmesi biten futbolcuların sözleşmesini de yenilediklerini hatırlattı. Gelecek sezon için eksik olan mevkileri yapılacak takviyelerle ilgili de çalışmalar yapıldığını anlatan Yener, 'Ekonomik yapı olarak oldukça iyi konuma geldik. Kulübün üzerinde kambur olan borsa, şirketlerin birleşmesiyle oldukça iyi konuma getirilmiş, her yıl kulüp kasasından ödediğimiz büyük meblağ ödenmeyecek hale getirilmiştir. Yeni ekonomik kaynaklarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. HES 'in lisansı alınmış, proje aşamasına gelmiştir. Kredisi de hazır durumda. Hiçbir ortak almadan açık şekilde ihalesini yapıp yıllık 10 milyon dolarlık kaynak sağlayacak konuma getireceğiz.” ifadesini kullandı.


Geçen sezon aldıkları 82 puan ile Süper Lig 'in gerçek şampiyonunun Trabzonspor olduğunu savunan Yener, şöyle devam etti:

“Tüm Trabzonsporlular olduğu gibi UEFA da tescil etmiş ve kulübümüz Şampiyonlar Ligi 'nde ülkemizi temsil etmiştir. Bu demektir ki, kupanın gerçek sahibi Trabzospor 'dur. Kupanın müzemize getirilmesinin takipçisi olacağız. Tüm mücadelemiz bu yönde olacaktır. Bundan hiçbirinizin kuşkusu olmasın.”

YÖNETİME SERT ELEŞTİRİLER GELDİ

Genel kurulda söz alan bazı üyeler ise hem kulüp yönetimine hem de divan kuruluna yönelik sert eleştirilerde bulundu.


Üyelerden Ali Sürmen, tüzüğe göre seçimli olağan genel kurulların şubat ayında yapılması gerektiğini belirterek, “Dolayısıyla genel kurulun Mart ayında olması tüzüğe aykırıdır ve bu genel kurul yok hükmündedir.” ifadelerini kullandı.


Daha önce genel kurul için liste hazırlığında olduğu gündeme gelen, ancak aday olmayan üyelerden Mustafa Erdem ise Trabzonspor yönetiminin şike sürecini iyi yönetemediğini ileri sürdü. Her genel kurulda borsa ve HES yatırımının gündeme getirilmesini de eleştiren Erdem, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün 'Kupayı Trabzonspor 'a vermeyecekler bunu Sadri Şener de biliyor ' açıklamasını hatırlatarak, “Bizim yöneticilerimiz ise kupayı alacaklarını söylüyor. Bu konuda bizim bilmediğimiz bir şey mi var. Yapılan açıklamalarla ikilemde kalıyoruz. Yönetimin bu konuda daha net bir açıklama yapmasını bekliyoruz.” dedi.


ŞENER 'DEN ELEŞTİRİLERE CEVAP

Üyelerin konuşmalarının ardından söz alan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de eleştirilere cevap verdi. Borsa konusunda yapılan eleştirilerin doğru olmadığını belirten Başkan Şener, “Borsada hisseleri olan yabancı şirket geçen senenin ekim ayında hisselerini piyasaya sattı. Ondan sonra karşılıklı olarak bir birimizi ibra ettik. İkinci olarak biz SPK 'ya müracaat ederek iki şirketin birleşmesi için çağrı yaptık. SPK yani devlet 10 gün çağrı müddeti koydu. SPK '18 lira 90 kuruştan hissesi olan herkes gelsin temettülerle gelip parayı alsın ' dedi. Ama kimse 22 lira olan hissesini getirmedi. Bu benim kabahatim değil. Ondan sonra Trabzonspor 'un veya yönetimin yapacağı bir şey yok. Halka açık, aynı Beşiktaş gibi olduk. Temettü dağıtmadan bundan sonra yolumuza gideceğiz. Bunu her sene anlatıyoruz. 10 sene de geçse burada anlatacağız. Eğer biz bunu yapmasaydık Yeni Afyonspor gibi Yeni Trabzonspor kurmak zorunda kalacaktınız. Bunun 25 yıllık parasal değeri 330 milyon dolar. Çocuk oyuncağı bir rakam değil. Her kongrede ben unutsam bile buraya çıkan herkes konuşacak bunu. Kulübü bundan kurtardık biz. Biz değil başkası da kurtarsa teşekkür edilmesi gerekir.” diye konuştu.


Başkan Şener, şike süreci ve kupa taleplerine ilişkin eleştirileri de şu cevabı verdi:

“TFF 'de hukukla ilgili Hukuk Kurulu 'nun dışında 3 kurul var; Etik, Disiplin ve Tahkim kurulları. İlk önce bu şike iddiaları Etik Kurulu 'na gidiyor. Etik kurulu Trabzonspor 'un hiçbir suçu olmadığını resmi imzayla bize gönderiyor. Mehmet Ali Aydınlar dönemi devam ediyor ve Etik Kurulu 'nun yeni ifadeler alındı diye bir daha rapor vermesini istiyorlar. Bu direkt bizi ilgilendiren bir konu değil. Çünkü bizle ilgili yeni bir ifade 20 Temmuz 'dan sonra olmadı. Trabzonspor 'un en ufak suçu olmadığını bize bildirdiler. Fenerbahçe 'nin belli maçlarında şike olduğunu, diğer takımların durumunu da kulüplerine bildirdiler. Etik Kurulu 'nun yeni raporunun da üç aşağı beş yukarı bizimle ilgili bölümü aynıdır. Bu raporu yönetime bildirecek. Yönetim de suçlu görülenleri disipline bildirecek. TFF 'de Etik ayrı, Disiplin kurulu ayrı karar vermez. Çünkü hepsi beraber çalışıyor. Teknik olarak ve bilimsel olarak ele alındığı için Fenerbahçe kulübünün ceza alması lazım.” dedi.


Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün 'Kupayı Trabzonspor 'a vermeyeceklerini Sadri Şener de biliyor ' sözlerine de cevap veren Başkan, “Adnan Öztürk kardeşim, 'Sadri Şener bu kupayı almayacağını biliyor ' diyor ya, işte o zaman bir ince zeka yine gerekiyor. Bu kupayı almayacaksam ben, o zaman Fenerbahçe 'ye ceza verilmeyecek. Fenerbahçe 'ye ceza verilmezse UEFA bize '2-3 yıl Avrupa kupalarına gelmeyin ' diyecek. Dolayısıyla Galatasaray Kulübü de Avrupa kupasına gidemeyecek. Gayet matematiksel ve net. Dolayısıyla Fenerbahçe kulübünün ceza alması lazım ki biz üzerine çıkalım. Bu eylem uzuyor mu? Evet, çok uzadı doğrudur. Fakat benim tahminim, 22 Mart 'ta UEFA genel kurulundan önce mutlaka ve mutlaka TFF kulüplerle ilgili bir ceza, bir müeyyide uygulayacağı yönündeki iradesini ortaya koyacaktır, koymalıdır. Yoksa UEFA çok ciddi bir kuruluştur. Kimsenin gözünün yaşına bakacak değildir. Bundan tüm Türk kulüplerinin ceza alacağı gibi, Milli Takım 'ın da ceza alması mümkündür. Umarım bu periyot içinde bu da çözülür. Geçen sene 82 puanla almaya hak ettiğimiz kupayı da müzemize getiririz” ifadesini kullandı.


Konuşmaların ardından yapılan açık oylamada Ali Özbak başkanlığındaki Divan Başkanlık Kurulu 3 yıl için göreve getirildi.