Kayaalp'e İlk Tebrik Bakan Kılıç'tan

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, grekoremen stil 120 kiloda Avrupa şampiyonu olan Rıza Kayaalp'e ilk tebrik Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan geldi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil 120 kiloda Rıza Kayaalp final müsabakasında, Rus Khasan Baroev 'i 2 - 0 yenerek Türkiye 'ye altın madalya kazandırdı. Final müsabakasının hemen ardından İstanbul'da Salon Atletizm Şampiyonası'nı izleyen Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç, Rıza Kayaalp'in teknik direktörü Mehmet Akif Pirim'i telefonla arayarak tebrik etti.

Teknik Direktör Mehmet Akif Pirim'i kutlayan ve Türkiye'ye yaşattıkları sevinçten dolayı teşekkür eden Bakan Kılıç, ardından da şampiyon güreşçi Rıza Kayaalp'i telefona istedi. Kayaalp'i tebrik eden Bakan Kılıç, şunları söyledi:

''Biz Türkiye'de Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyoruz. Bunun sevincini yaşarken bir mutlulukta siz yaşattınız. Final mücadeleni televizyondan izledim. Kazandığın altın madalya ve gösterdiğin performansla göğsümüzü kaparttın. Seni ve hocalarını tebrik ediyorum. Gözlerinden öpüyorum.''

Bakan Kılıç, güreşçilerin Avrupa şampiyonasındaki başarılarının Türkiye'nin spora, özellikle de amatör branşlara yaptığı yatırımın karşılığı olduğunu, bu başarının artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bakan Kılıç'ın Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim ve daha teri bile kurumadan Rıza Kayaalp'i arayarak tebrik etmesi, kafilede sevinçle karşılandı.