İstanbul’daki Seyircilere Örnek Olacak Bir Maç İstiyoruz

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası'nda adını finale yazdıran Galatasaray Medical Park ve Fenerbahçe’nin teknik sorumluları ve kaptanları bugün yapılan basın toplantısında, sakatlıksız, sorunsuz, küfürsüz ve derbiye yakışır bir final maçı temennisinde bulundular.

Buradaki taraftarların İstanbul 'daki seyirciye örnek olacak şekilde takımlarını desteklemelerini isteyen Galatasaray Medical Park Baş antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, “Böyle güzel bir şehirde, güzel taraftarlar önünde bir kupa finali oynayacağız. Son yıllarda olduğu gibi bu kupada oldukça zevkli geçecek diye düşünüyorum. Ben hem rakibimize hem sahada oynayacak oyuncularıma sportmenlik dışına çıkmadan, sakatlıksız, güzel bir maç diliyorum. Herkesin belirttiği gibi buradaki seyircinin İstanbul 'daki seyirciye örnek teşkil etmesini istiyorum. Hiç küfür olmadan.” dedi.


Galatasaray Medical Park oyuncusu Yasemen Saylar ise “Antakya halkına ve Spor Toto 'ya teşekkür ediyorum. Hedefimiz kupayı almak ve finale kadar yükseldik. Çeyrek ve yarı finalde iyi mücadele ederek oynadık. Yarın final maçının telafisi yok bunun bilincinde olarak oynayacağız. Umarım kupayı alan taraf biz oluruz.” dedi.


Fenerbahçe Baş antrenörü Georgios Dikaioulakos ise yaptığı açıklamada, “Çok iyi ve keyifli bir organizasyon oluyor. Buradaki insanlardan ve organizasyonu yapanlardan mükemmel bir ev sahipliği izledik.'' diyerek, şöyle konuştu:

'Maça gelince ne diyebilirim ki; Galatasaray ve Fenerbahçe arasında bugüne kadar herkes mükemmel maçlar izlediler. Bu aynı zamanda Euroleague 'in final maçı niteliğinde. Bu demektir bu takımlar Avrupa 'nın en iyi takımları arasında yer alıyor. Hem oyuncular hem bizler bu büyük maçın çıkaracağız. '

Fenerbahçe oyuncusu Birsel Vardarlı da yaptığı açıklamada, “Güzel bir organizasyon oluyor. Hatay halkına ve federasyona teşekkür etmek gerekiyor. Her şey yolunda gidiyor. Bizi çok misafirperver şekilde karşıladılar. Galatasaray ve Fenerbahçe finale çıtılar. Ama yarın burada her zamanki gibi derbi heyecanı bambaşka olacaktır. İnşallah sağlıklı bir şekilde bu turnuvayı bitiririz. Bir bayan basketbolcu olarak taraftarlardan küfürsüz ve kavgasız maç izlemelerini istiyorum. İyi oynayan, hak eden inşallah yarın kupayı alır.” dedi.


Konuşmaların ardından TBF yetkilileri ve iki takımın antrenörleri ile kaptanları Türkiye Kupası'yla poz verdiler.