Ersan, Bucks’ı Galibiyete Taşıdı

Milli yıldız Ersan İlyasova, Milwaukee Bucks’ın evinde New York Knicks’i 119-114 yendiği maçta 26 sayı atarak takımının en skorer oyuncusu oldu.

Bradley Center 'daki karşılaşmada 13 'te 9 genel, 3 'te 2 üçlük ve 7 'de 6 serbest atış isabeti bulan Ersan İlyasova, 26 sayısının yanı sıra 6 ribaund alıp bir de top çaldı. Özellikle maçın kırılma anlarında aldığı iki kritik hücum ribaunduyla dikkat çeken Ersan, “Böyle maçlarda o topları almanın bir yolunu bulmanız gerekir. Takım olarak oyunu hep canlı tutup pes etmeyerek gerçekten çok iyi bir iş çıkardık.” dedi.

Bucks 'ın oyun kurucusu Brandon Jennigs 25 sayı- 5 ribaund- 10 asistle alkış alırken, kenardan gelen Mike Dunleavy 25 sayı- 4 ribaund- 5 asist üretti. Arjantinli Carlos Delfino 'nun 14 sayı kaydettiği ev sahibinde Drew Gooden 12 sayı- 10 ribaund- 5 asistle double double yaptı. Milwaukee bu sonuçla 40. maçında 18. galibiyetine ulaştı.

24. yenilgisini alan New York cephesinde ise Amare Stoudemire 'ın 27 sayı- 11 ribaundluk çabası galibiyet için yeterli olmadı. Knicks 'in süper yıldızı Carmelo Anthony 22 sayı- 5 ribaund- 2 asist- 2 blokla oynarken, son haftaların gündemdeki ismi Jeremy Lin yine başarılı bir maç çıkararak 20 sayı- 13 asistle double double yaptı. Landry Fields 'ın 18 sayı- 7 ribaund- 3 asistle mücadele ettiği konuk ekipte kenardan gelen Steve Novak 11 sayı attı.

Öte yandan Enes Kanter 'li Utah Jazz, Wells Fargo Center 'da konuk olduğu Philadelphia 76ers 'a 104-91 yenildi. Yedek başladığı maçta yaklaşık 4 dakika süre alan Enes karşılaşmayı 2 faulle tamamlarken, Jazz 'ın en etkili ismi 15 sayı- 9 ribaund- 4 asistle oynayan Paul Millsap 'ti.

Semih Erden 'in forma giymediği mücadelede de milli oyuncumuzun takımı Cleveland Cavaliers, ligin en formda ekiplerinden Oklahoma City Thunder 'ı deplasmanda 90-96 mağlup etmeyi başardı. Mehmet Okur 'un belindeki sakatlık nedeniyle görev yapamadığı mücadelede ise milli pivotumuzun takımı New Jersey Nets, Time Warner Cable Arena 'da karşılaştığı Charlotte Bobcats 'i 74-83 'lük skorla geçti.

Bu arada NBA'de, Hidayet Türkoğlu'na Orlando Magic 'in Chicago Bulls 'u deplasmanda 94-99 yendiği maçın dördüncü çeyreğindeki teknik faulü nedeniyle 1 maç ceza verdi. Buna göre Hidayet, Magic'in yarın gece Indiana Pacers'ı ağırlayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.