Burç Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Türkiye Şampiyonluğunu İstiyor

Gençler ‘Salon Futbolu’ Turnuvası (FUTSAL) Grup müsabakaları büyük heyecanla devam ederken Burç Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, İstanbul'dan sonra Trabzon'da da birinci oldu.

2011-2012 öğretim yılı okul sporları Futsal Grup Müsabakaları, Trabzon Yomra Spor Salon 'unda yapılan final maçlarıyla sona erdi. İstanbul grup maçlarında tüm rakiplerini geride bırakan Burç Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Trabzon'da da final maçında Giresun temsilcisini geçerek birinci oldu. Giresun temsilcisi 2. olurken, Trabzon temsilcisi ve Ordu temsilcisi ise 3. ve 4. sırayı aldılar.

Erkeklerde ve kızlarda toplam 9 ilin katılmasıyla yapılan turnuvada erkeklerde Burç Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi takımı İstanbul birinciliğinin ardından Trabzon'a da iddialı gitmişti. Birinci olarak 8'li grup maçlarına katılan Burç Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Antalya'da önümüzdeki günlerde yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda da iddialı olduğunu gösterdi.

Trabzon'da çok güçlü rakiplerle mücadele ettiklerini belirten okul beden eğitimi öğretmeni ve takım koçu Mehmet İnal, 'Bizim takımımız da iyi ama Trabzon'da gerçekten güçlü takımlar vardı. Ordu, Rize, Artvin ve Trabzon temsilcilerini yenerek finale kaldık. Finalde ise Giresun'u 6 - 2 yenerek birinci olduk. Bu birincilik bize Antalya'daki Türkiye şampiyonasına katılma hakkını getirdi. Bunun için çok mutluyuz. ' dedi.

Takım olarak çok önemli bir başarıya imza attıklarını, bu nedenle de sporcularına teşekkür ettiğini belirten Mehmet İnal, 'İstanbul'da birinci olurken bu kadar zorlanmamıştık. Trabzon'u ve futbolun burada ne kadar çok sevildiğini herkes biliyor. Onun için Trabzon'da birinci olmak çok önemliydi. Yarı final maçında Trabzon temsilcisi karşısında gerçekten çok zorlandık ama galip gelmesini bildi. Finalde Giresun temsilcisi karşısında ise rahat bir galibiyet aldık.'' diye konuştu.

Burç Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Genel Müdürü Mehmet Ali Gencel ve Okul Müdürü Halil Öztürk'e de teşekkür eden Mehmet İnal, alınan başarıda müdürlerinin desteğinin büyük olduğunu da sözlerine ekledi.

Koç İnal, şimdi hedeflerinin Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonluğu olduğunu da belirterek, 7 - 14 Nisan'da yine Antalya'da yapılacak dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek istediklerini söyledi.

İnal, Adana Borsa Lisesi, Denizli Anafartalar Lisesi, Sivas Ahmet Ayık Spor Lisesi, Çanakkale Hasan Ali Yücel Spor Lisesi, Samsun Gülizar Spor Lisesi, Burç Koleji Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Siirt Spor Lisesi, Van Spor Lisesi, İzmir Kipa 10. Yıl Lisesi, Çorum Lisesi, Antalya Muratpaşa Lisesi ve Manisa Turgutlu Ticaret Lisesi'nin Türkiye şampiyonasında kürsüye çıkmak için mücadelme edeceğini söyledi.