Beşiktaş, Kötü Gidişe 'dur' Demek İstiyor

Spor Toto Süper Lig'de zirve yarışının oldukça gerisinde kalan ve son 7 lig maçının 5'ini kaybeden Beşiktaş, yarın deplasmanda yapacağı Orduspor karşılaşmasını kazanarak, moral bulmayı amaçlıyor

Beşiktaş ile Orduspor arasında Ordu 19 Eylül Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Beşiktaş, 2'si Spor Toto Süper Lig, 2'si de UEFA Avrupa Ligi karşılaşmaları olmak üzere son 4 resmi maçını da kaybetti. Ligde son galibiyetini 19 Şubat'ta Fiyapı İnönü Stadı'nda Gençlerbirliği ile yapılan 27. hafta maçında 3-2'lik skorla alan siyah-beyazlılar, daha sonra Galatasaray ve Trabzonspor'a mağlup olup, zirveden iyice uzaklaştı. Beşiktaş, bu süreçte UEFA Avrupa Ligi'nde yaptığı Braga ve Atletico Madrid karşılaşmalarında da sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 10 maçtır kalesini gole kapayamadı. En son 19. haftadaki 0-0'lık Ankaragücü maçında kalesini gole kapayan siyah-beyazlılar, daha sonra oynadığı 10 lig maçında da kalesinde en az 1 gol gördü. Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 7 maçın 5'ini kaybetti. Bu süreçte, Kayserispor, Mersin İdmanyurdu, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a yenilen ''Kara Kartallar'', Sivasspor ile berabere kaldı, sadece Gençlerbirliği'ni mağlup etti. Beşiktaş, son 7 maçta toplam 17 puan yitirdi. Beşiktaş'ta, 3'er sarı kartları bulunan Simao Sabrosa ile Fabian Ernst, ceza sınırında bulunuyor. İki futbolcu da Orduspor karşısında sarı kart görmeleri durumunda, 31. haftadaki Manisaspor maçında forma giyemeyecek.

Kaynak: AA