Nihat Kahveci: Milli Takımdan Umutluyum, Sabretmek Lazım

Türkiye ve İspanya'daki başarılarıyla bir döneme damgasını vuran Nihat Kahveci, ''Milli takımdan umutluyum, sabretmek lazım.'' dedi.

Nihat Kahveci, yeni milli takımdan, Beşiktaş 'ın Avrupa serüvenine ve eski kulübüne dair çok konuşulacak açıklamalar yaptı. İlk olarak milli takım konusunda değinen Kahveci, radyospor'a yaptığı açıklamada ''Milli takımdan umutluyum; sabretmek lazım.'' diyerek şöyle konuştu:

''Yeni bir başlangıc. Başlangıç, sonuç olarak kötü gözükebilir; ama sonu iyi gelsin! Abdullah Hoca ve öğrencilerine güveniyorum. Dün 3 - 0 yenseydik iyi bir takım olmayacaktık; ama yenildik, diye de kötü bir takım olmayacağız. İyi sonucu da kötü sonucu da fazla abartmaya gerek yok. Uzun vadeli bir yapılanma durumu söz konusu. Amaç önümüzdeki dünya kupasına gidebilmek. Kötü oyunlar olacak; iyi oyunlar olacak. Kaliteli oyucuncular var. Sabırlı olmak gerek. Gelecekten umutluyum.

Abdullah Hoca, İspanya 'ya gelince Türk oyuncularla bir görüşme yapmıştı. Ben de ailesi ile İspanya 'da yaşayan biri olarak kendisini ziyarette bulundum. Zaten bilirsiniz futbol camiasındaki insanlar birbirleirni tanırlar. O zaman zaten daha futbolu bırakma kararı vermemiştim. Hocamız benimle ilgili görüşlerini bildirdi. Ben de geleceğim hakkındaki kararlarımı vermemiştim. Net bir şeyler olmadığı için açıklama yapmadık. Şu anda da zaten öyle bir durum yok. Senelerce futbolun içinde kalan biri olarak futbola hizmet etmek istiyorum; ama nasıl olur onu bilemiyorum. Türkiye 'de de olabilir yutrdışında da olabilir. Yurtdışında olursam, Türk halkının mutlu olacağını düşünüyorum.''

ÇIKAN TRANSFER HABERLERİ YALANDI
Nihat Kahveci, basında kendisiyle ilgili çıkan haberler konusunda da iddiaları cevapladı. ''Haberi kimin çıkardığını bilmiyorum. Maalesef her işte olduğu gibi bu işi de kötü niyetle yapan insanlar var. Bu haber yalan. Öyle bir teklif hiç yok.'' diyerek şöyle konuştu:

''İspanya Ligi'nde beni bilen insanlar zaten böyle teklif yapamayacaklarını gayet iyi bilirler. Biz Türkler olarak birbirimize destek vereceğimize yabancılara destek veriyoruz. Amaç leke atmaya calışmaksa boşuna. Bilen bilir, zaten herşeyi. Yazık, dedim bu haberleri yapanlara.


Benim için Beşiktaş'a tehditle geldi, dediler. Bu denilir mi? Bu koskoca camiayı suçlamak olur. Tehditle kimse kimseyi transfer etmez. Aldığım her karardan mutluyum. Beşiktaş'a döndüğümde de mutluydum ama performans açısından, aldığım para açısından, kadro açısından atılan imzalar yüzünden gerekli şekilde başarılı olunamadı. Türkiye 'ye döndüğümde farklı bir Beşiktaş gördüm. Ben ilk A takımda oynadığımda abilerimin hepsi Türk 'tü. Döndüğümde kadro çok yabancılaşmıştı. Bunu da abartmamak lazım. Başarı da başarısızlıkta olabilir.''

BEŞİKTAŞ AVRUPA 'DA ÇOK GÜZEL İLERLİYOR
Beşiktaş camiasının Yıldırım Demirören 'e tesekkür etmesi gerektiğini de belirten Nihat Kahveci, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilen Demirören'e başarılar dileyer şöyle devam etti:

''Yeni görevinde de Demirören 'e de başarılar diliyorum. Beşiktaş'a gelince gelir-gider sistemini oturtması lazım. Kimse cebinden para vermemeli. Ona göre oyuncular alınmalı ve alt yapıya önem verilmeli. Kaç yıllık tarihimizde bir UEFA Kupası alamamışız demekki haddimizi bileceğiz. Görüyoruz; şimdi Beşiktaş Avrupa 'da yoluna çok güzel devam ediyor.''

Kimseye kırgın olmadığını da belirten Nihat Kahveci, ''Beşiktaş camiasına ve taraftarına hiçbir kırgınlığım yok. Bana jübile yapılmış, yapılmamış önemli değil. Ben yine giderim Beşiktaş'ı tribünlerinden izlerim.'' diyerek, teknik adamlarla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

''Sadece futbolcular değil; hocalar da yurtdışına açılmalı. Ben maddi manevi olarak güzel şeyler yaşayarak işimi bitirdim. Avrupa 'ya sadece futbolcularımız değil; hocalarımız da gitsin. Bizim Türk hocaları da Avrupa 'ya giderse daha çok Türk futbolcu gider. Bakın Mourinho 'ya takıma Pepe gibi Portekizli oyuncuları aldı.

Tabi en önemlisi de gittiğiniz yere ayak uydurmak. Mutlu olmak istiyorsanız. Ben şanslıydım; ama yurtdışına çıkacak kişi oranın şartlarına ayak uydurmalı. 4 Türk var İspanya 'da. Gururla gidip maçlarını seyrediyorum.''