Futbolda Geleceğin Yıldızları İçin Ajax - Şişli İşbirliği Yapıldı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve beraberindeki bilirkişi heyeti, Amsterdam’da futbolda altyapı, tesisleşme konularında incelemelerde bulundu.

Hollanda 'nın dünyaca ünlü futbol yıldızının adına kurulan Johan Cruyff Vakfı 'nın davetlisi olarak Amsterdam 'a gelen Şişli Belediyesi heyeti, Temmuz ayında temeli atılan Coşkun Özarı Futbolcu Fabrikası Tesisleri 'nde uygulanacak model ile ilgili incelemelerde bulundu. Yetkililerden de bilgi aldı.

İlk olarak Johan Cruyff Vakfı ziyaret edilerek, vakıf yöneticisi Ilja van Holsteijn 'den bilgi alındı. Holsteijn, futbol okullarının önemine değinerek, birçok dünya ülkelerinde başarıyla uygulanan bu modelin, yakın zamanda Şişli 'de uygulanacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Vakıf ziyareti ardından Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül başkanlığında Ajax Amsterdam Arena Stadı 'nı gezen heyet, stadı ve etrafındaki altyapı sahalarını inceledi. Stat ile ilgili Ajax Amsterdam Arena Stadı CEO 'su H.J.Henk Markerinz 'den bilgi alındı. Markerinz, stadlarında ilk defa bir belediye başkanını ağırladıklarını vurgulayarak, Şişli 'de uygulanacak Futbolcu Fabrikası Tesisleri için gerekli her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, yaptıkları incelemelerden çok yararlı bilgi ve tecrübe edindiklerini belirterek, “Türk sporunun en büyük eksikliklerinden birisi, 6-12 yaş arası çocuklarımızın eğitim ve altyapı konusundaki yetersizliğidir. Bu nedenle, Coşkun Özarı Futbolcu Fabrikası 'nı Ekim ayında gençlerimizin hizmetine açacağız. Tüm dünyanın örnek aldığı, futbola büyük yıldızlar yetiştiren, Ajax altyapı modelini Şişli 'de uygulayacak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.