Ukraynalılara Euro 2012’de Polonya Vizesi Bedava

Ukrayna ve Polonya'nın ortaklaşa düzenleneceği Euro -2012 Futbol Şampiyonası öncesinde iki ülke ilişkilerinde bahar havası yaşanıyor.

Avrupa Birliği (AB) üyesi Polonya, Euro 2012 döneminde ülkesine gelmek isteyen Ukraynalılardan vize parasını almayacak. Ukrayna ' nın başkenti Kiev'de temaslarda bulunan Polonya Dışişleri Bakanı Radoslav Sikorskiy, Ukraynalı meslektaşı Konstantin Grişenko ile bir araya geldi. Görüşmede Sikorskiy bu sene içerisinde Polonya ' nın vizesinin ücretsiz olmasını sağlayacak anlaşmanın imzalanmasını beklediklerini söyledi.

Bakan Sikorskiy, Polonya ' nın şimdiden Ukraynalılara bütün Avrupa ülkelerinin toplamından daha çok vize verdiğini de bildirdi. İki komşu ülkenin dışişleri bakanları, toplantıda, Ukrayna ve Polonya ' nın; stratejik ortaklığın geliştirilmesi için mevcut kurumsal mekanizmaların düzenli olarak bir araya gelmesine ve 2013-2014 yılı işbirliğinin yol haritası hazırlanmasına karar verdi.
Eylül 2011 ' de Polonya Ukrayna vatandaşları için Shengen vize prosedürünü kolaylaştırmıştı.

Öte yandan Euro 2012 Futbol Şampiyonası sırasında iki ülke arasındaki günlük tren seferlerinin sayısı 17 ' ye kadar çıkacak.