Tenisci Marsel İlhan'ın Hedefi, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları

Türkiye’nin tenisteki en başarılı ismi Marsel İlhan, hedefinin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda mücadele etmek olduğunu belirterek, bunu çok istediğini söyledi.

Davis Cup ' da Bosna Hersek ile oynayacakları karşılaşmalar için Ankara ' da bulunan Marsel İlhan, SGM Basın ile biraraya geldi. Türkiye ' nin 1 numarası, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları ' nda mücadele ederek, Türkiye ' ye bir ilki yaşatmak istediğini kaydetti.

2011 yılının kariyerinde bir duraklama yılı olduğunu belirten başarılı tenisçi, “24 yaşındayım 4 senedir profesyonel turda oynuyorum. Şu anda dünya sıralamasında 108. sıradayım. Geçen sene basit hatalarla önemli maçlar kaybettim. Bu sene o hataları tekrarlamadan yükselişe geçmek istiyorum. İlk 100 sırayı zorluyorum. Hedefim dünya sıralamasında ilk 50 ' ye girmek. Geçen sene fazla puan toplayamadım. Bu sene alacağım her puan hızlı bir şekilde yükselmemi sağlayacak. Şu anda çok avantajlı bir durumdayım. 4 senede çok tecrübe kazandım. Başarılı olmamam için hiçbir engel yok. Kendime güveniyorum.” dedi.


BAŞARI İÇİN PROFESYONELLİK ŞART

Sporda başarılı olmak için profesyonel yaşamın önemine dikkat çeken İlhan, “Belli bir hayatım var. Profesyonelce yaşamaya çalışıyorum. Geceleri çıkmıyorum. Alkol ve sigara kullanmıyorum. Başarılı olabilmek için sosyal yaşamımdan fedakarlık etmem gerekiyor. Ama hayatımdan çok memnunum. Tenisi çok seviyorum. Teniste her hafta bir turnuva oluyor. Beklemek zorunda olmuyorum ve her hafta değişik ülkelere gidebiliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tenise yeni başlayan gençlere, çok çalışmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Marsel İlhan, “Türkiye ' de yeni yetişen genç tenisçiler var. Onların da gelecekte başarılı olacağını düşünüyorum. Teniste başarılı olmak için çok çalışmak gerekiyor. Yeni başlayanların önünde çok uzun bir yol var. Bu yolda pes etmeden çalışmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.

HER HAFTA AYAKKABI, GÜNDE 6 SAAT ANTRENMAN

Günde 5-6 saat antrenman yapan Marsel İlhan ' ın en beğendiği isimler ise Pete Sampras, Andre Agassi ve Roger Federer. İlhan, dünya tenisinde yeni genç oyuncuların fazla yetişmediğini ve bu yüzden dünya sıralamasının zirvesinde uzun süredir değişiklik olmadığını söyledi.
Marsel İlhan, her hafta bir spor ayakkabı eskittiğini ve ortalama 250 TL olan ayakkabılardan yılda yaklaşık 50 tane kullandığını söyledi.
Turkcell ' in ' Geleceğe Koşanlar ' projesinin rol-model isimlerinden olan başarılı raket, “Başarılı olunca sponsor desteği de arkasından geliyor. Sponsorluk, sporcu için çok önemli. Bana destek olan sponsorlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.


OLİMPİYATLARA KATILMAK İSTİYORUM


En büyük hedefinin Türkiye ' yi 2012 Londra Olimpiyat Oyunları ' nda temsil etmek olduğunu vurgulayan Marsel İlhan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Gelecek 5 ayı iyi değerlendirmem gerekiyor. 200 puan almam gerekiyor. Olmayacak bir şey değil. En büyük hedefim bu. Grand slamler senede 4 kez yapılıyor ancak olimpiyat oyunları 4 yılda bir yapılıyor. Dünya sıralamasında ilk 80 ' e girebilirsem Londra vizesi alabilirim diye düşünüyorum. Olimpiyat oyunlarına katılacak sporcular 11 Haziran tarihinde belli olacak. O gün aynı zamanda benim doğum günüm. İşallah, o gün çifte kutlama yaparım.”