Tarihi Kent Koşusu İçin Başvurular Başladı

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa’nın Fethi ve Osman Gazi’yi anma etkinlikleri kapsamında bu yıl 7'incisi gerçekleştirilecek 'Tarihi Kent Koşusu' için başvurular başladı.

Koşuya katılmak isteyenler www.osmangazimarathon.net sitesinden online başvuruda bulunabiliyor.

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa ' nın Fethi ve Osman Gazi ' yi Anma etkinlikleri bu yıl 6-29 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Anma programının en renkli etkinliklerinden biri olan tarihi kent koşusu için başvurular kabul edilmeye başlandı. Yarı maraton ve halk koşusu olarak iki dalda gerçekleştirilecek koşu için internetten başvuru alınıyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından 14 Nisan'da Sukaypark ' ta makarna partisi ve numara dağıtım töreni yapılacak. Koşu ise 15 Nisan Pazar günü saat 09.00 ' da gerçekleştirilecek.
Geçen yıl yerli yabancı 750 sporcunun katıldığı Tarihi Kent Koşusu bu yıl da Saltanat Kapı'dan başlayıp, Muradiye Külliyesi, Atatürk Köşkü, Çekirge Meydanı, Kükürtlü Caddesi, Kaplıca Caddesi, İpekiş Fabrikası, Altıparmak, Fomara, Haşimişcan Caddesi, Ördekli Hamamı, Gökdere Bulvarı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Caddesi, Hanlar ve Hisar bölgesi güzergahından ilerleyerek Fetih Kapısı'nda son bulacak.