Mersin İdmanyurdu, Gençlerbirliği Maçından Galibiyet Bekliyor

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam hafta sonu deplasmanda yapacakları Gençlerbirliği maçından iyi bir sonuç almaya çalışacaklarını belirtti.

Spor Toto Süper Liginde mücadele eden Mersin İdmanyurdu hafta sonu Gençlerbirliği ile yapacağı maçın hazırlıklarını Macit Özcan Tesislerinde sürdürdü.
Teknik Direktör Nurullah Sağlam ' ın yönettiği çalışmalarda düz koşuya çıkan futbolcular daha sonra çift kale maç yaptı.
Nurullah Sağlam antrenman öncesi yaptığı açıklamada Gençlerbirliği maçından daha çok saha şartlarını düşündüklerini belirtti. İklim şartlarını hesaba katarak hareket etmeye çalıştıklarını ifade eden Sağlam, “Bu nedenle maç günü iklim şartlarına yönelik bir anlayış çıkabilir. Maç günü stadın buz olacak olması şu anda hava durumu tahminleri bunu gösteriyor. Dolayısıyla çok sağlıklı bir atmosferde oynanmayacak gibi. Bu nedenle belli anlardaki kararlarımızı maç saati vermek zorunda kalacağız” diye konuştu.

Gençlerbirliği ' nin sezon başı ligin en zayıf halkası gibi gösterilmiş olmasına rağmen aldığı sonuçlarla bu ligin en iyi takımlarından biri olduğunu ifade eden Sağlam, “Özellikle kontratak yönleri en etkili tarafları. Bizde bunları nötürilize edip iyi bir sonuçla oradan dönmeye çalışacağız” ifadesini kullandı.

Son haftalarda yaptıkları maçlarda kötü mücadeleden ziyade alınan kötü sonuçların bulunduğuna işaret eden Sağlam şöyle devam etti: “Özellikle Sivasspor maçı dahil net bir skor dahi çıkmış olsa kırılma anları oyunun belini büken anlar. Sonradan katılan ve kadro zafiyeti nedeniyle fiziksel açıdan yetersiz oyuncuları dahi kullanmak zorunda kaldık. Buda bizim en büyük handikapımız oldu.”
Sağlam, maçların teke düşmesinin en çok kendilerini yarayacağını belirterek “Daha dinlenik daha bir hafta sonrasını planlayan ve düşünen bir ekip olmak bizim işimizi kolaylaştıracak.” dedi.

Bundan sonra yapacakları Galatasaray ve Trabzonspor maçları ile ilgili bir korkularının bulunmadığını anlatan Sağlam, “Ama bu hafta alınacak sonuçlar bizim için ileriye bakış açısından önemli. Eğer Ankara ' dan istediğimiz sonuçla dönebilirsek buradaki maçı çok daha farklı bir atmosferde oynayacağız. Dolayısıyla bu bizim işimizi kolaylaştıracak.” şeklinde konuştu.

Takımda eksik ve sakatlıklara da değinen Sağlam, ülkesinin milli takımında olan Ben Yahia ' nın bu akşam takıma katılacağını söyledi. Tonia Tisdell ' in ağrısı devam ettiği bilgisini veren Sağlam İbrahim Kaş ' ın oynayıp oynamayacağının maç günü belli olacağını sözlerine ekledi.