Haınaut Basket'le 59 - 59 Berabere Kalan Kayseri Kaski Yarı Finalde

FIBA Kadınlar Eurocup Çeyrek Final rövanş mücadelesinde Hainut Basket’le 59-59’luk skorla berabere kalarak yarı finale yükselen Kayseri Kaski’nin rakibi bir diğer temsilcimiz Botaş oldu.

İlk maçta 68-59 ' luk skorla mağlup ettiği Hainut Basket ' e rövanş maçında 59-59 beraber kalan Kayseri Kaski FIBA Kadınlar Eurocup ' ta adını son dört takım arasına adını yazdırdı. Kayseri temsilcisinin rakibi kupadaki bir diğer temsilcimiz; Botaş oldu. Yarı final maçının ilk ayağı 23 Şubat Perşembe günü TSİ 21:30 ' da Kayseri ' de oynanacakken, rövanş maçı ise 1 Mart Perşembe günü TSİ 21:30 ' da Botaş ' ın evinde yapılacak.

Mücadele Amisha Carter ile Nakia Sanford ' un karşılıklı basketleri ile başlarken ilk çeyrekte özellikle orta mesafeli atışlarla skor üstünlüğünü eline alan temsilcimiz, ilk 10 dakikalık bölümü 15-17 önde tamamladı. İkinci çeyrekte hızlı hücumlardan kaydettiği isabetlerle oyunu dengede tutmak isteyen ev sahibi ekibe, Anna De Forge - Latoya Sanders ikilisi ile avantajını sürdüren Kayseri Kaski, soyunma odasına 29-33 ' lük üstünlükle girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan temsilcimiz, Nakia Sanford ve Anna De Forge ' un sürüklediği hücumlarla 24. dakikada farkı 9 sayıya kadar çıkardı (36-45). Bu dakikadan sonra savunma sertliğini arttıran ev sahibi takım, özellikle Amisha Carter ' ın hem içeriden hem de dışarıdan bulduğu sayılarla 17-2 ' lik bir seri yakaladı ve periyodun sonunda 53-47 ' lik skor üstünlüğünü eline aldı.
Son çeyrek büyük bir çekişmeye sahne olurken, ilk 5 dakikada takımlar birbirlerine sadece dörder sayıya izin verdi ve karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala durumu 57-51 ' e geldi. Kayseri Kaski, kalan bölümde eşitliği sağlarken maç 59-59 ' luk eşitlikle sonlandı. Temsilcimiz bu sonuçla adını yarı finale yazdıran isim oldu.