Galatasaray Medical Park, Cska Moskova’yı 68 - 64 Yendi

Turkish Airlines Euroleague Top 16’da mücadele eden Sarı-Kırmızılı temsilcimiz, E Grubu 4. maçında ağırladığı Rus ekibine ilk yenilgisini tattırdı ve Final 4 yolunda dev bir adım attı: 68-64.

Galatasaray Medical Park, Turkish Airlines Euroleague Top 16 ' da muazzam bir zafer kazandı. Temsilcimiz, E Grubu ' ndaki dördüncü maçında konuk ettiği CSKA Moskova ' nın yenilmezliğine 68-64 ' lük galibiyetle son verdi. Abdi İpekçi Spor Salonu ' ndaki karşılaşmanın son periyodunda güçlü Rus rakibini 10 sayıda tutmayı başaran Sarı-Kırmızılılarda 22 sayı atan Josh Shipp (9 ' da 7 iki sayılık, 2 ' de 1 üçlük, 5 ' te 5 serbest atış) gecenin en skorer oyuncusu olurken, Luska Andric 16 sayı- 7 ribaundla oynadı. Jamon Lucas da 8 sayı- 6 ribaund- 5 asistlik performansıyla büyük alkış aldı. Alexey Shved ve Sasha Kaun ' un 11 ' er sayı attığı konuk ekipte ise Andrei Kirilenko 10 sayı- 4 ribaund- 2 asist üretti.

Muhteşem bir atmosferde başlayan maçın ilk sayılarını Luska Andric serbest atış çizgisinden kaydetti. Milos Teodosic ' in üçlüğüyle öne geçen CSKA Moskova, Andric ' in şık smacına engel olamadı. Jamon Gordon ' ın turnikesinden sonra Rus ekibi Andrey Vorontsevich ' in katkısıyla skoru eşitledi: 8-8. Fakat Galatasaray Medical Park, Sasha Kaun ' un gayretine rağmen ilk periyodu Josh Shipp ' in arka arkaya sayılarıyla 15-13 önde tamamlamayı bildi. Konuk takım ikinci çeyrekte Kaun ile pota altında etkili olurken, temsilcimiz Shipp - Lakovic ikilisiyle isabetler buldu. CSKA Moskova, Ramunas Siskauskas ' ın üçlüğü ve Kaun ' un basket faulüyle öne geçtikten sonra Siskauskas bir üçlük daha atarak farkı 6 ' ya çıkardı. Sarı-Kırmızılılar, aldıkları moladan Jaka Lakovic ' in basketiyle dönse de Alexey Shved ' in yanıtı gecikmedi. Yaklaşık dakikalık suskunluğu Andric ' in smacıyla bozan ev sahibi, Andrei Kirilenko ' nun boş bir atış bulmasını önleyemedi. Cevher Özer ' in sol dipten soktuğu üçlüğü de yine Shved cevapladı ve devre 31-36 ' lık skorla kapandı.

Üçüncü periyoda hızlı başlayan CSKA Moskova, Andrey Vorontsevich - Andrei Kirilenko - Nenad Krtic üçlüsüyle farkı 10 ' a yükseltince başantrenör Oktay Mahmuti mola istedi. Molanın ardından hızlı hücumlarla toparlanan Galatasaray Medical Park ' ta Josh Shipp sorumluluk aldı ve takımının serisine 11-2 ' ye taşıyıp durumu 46-50 yaptı. Alexey Shved sayesinde nefes alan Rus ekibine Cevher Özer ve Göksenin Köksal art arda isabetlerle yanıt vererek temsilcimizi 51-50 öne geçirdi. Cevher son 52 saniyede iki basket daha buldu ve Sarı-Kırmızılılar final çeyreğine 55-54 üstünlükle girdi.
Dördüncü periyotta Josh Shipp ve Ender Arslan ' ın sayıları farkı 5 ' e çıkardı. Kirilenko ve Krstic ' in isabetleri skoru 61-59 ' a getirdikten sonra Jamon Lucas iki kritik basketle farkı 6 ' ya yükseltti. Ancak Milos Teodosic hemen bir üçlük buldu ve son 50 saniyeye 65-62 ' lik skorla girildi. Ne var ki Sırp oyun kurcu aynı başarıyı serbest atış çizgisinde gösteremedi ve Galatasaray Medical Park, taraftarlarının büyük desteğiyle tarihi bir zafer kazandı: 68-64.