Botaş Avrupa'da 'final'e Koşuyor

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Çeyrek Final rövanş karşılaşmasında, İspanya'nın Gran Canaria takımını 62-55'lik skorla bir üst tura yükselen Botaş'ta büyük sevinç yaşanıyor.

Kupada hedefini 'final' olarak belirleyen Kırmızı-Beyazlılar, söz konusu hedefe doğru da adım adım ilerliyor. Menderes Spor Salonu'nda iki takım arasında oynanan müsabakaya, basketbolseverler de yoğun ilgi gösterdi. Ev sahibi ekip, mücadeleye hızlı başlarken daha ilk periyotta farkı açmayı başardı: 25-8. Ancak İspanya temsilcisi çabuk toparlanarak, ikinci çeyrekte Botaş'a karşılık verdi ve ardı ardına sayı üretirken farkı da 11 sayıya indirdi. Güney temsilcisi, bu periyotta sayı üretmekte zorlanırken devre de Botaş'ın 38-27'lik üstünlüğüyle tamamlandı

3. periyotta etkili olan tarafsa Gran Canaria takımı oldu. Özellikle Lee ve Ndour ile rakip potada ardı ardına sayılar bulan konuk ekip, Nilay Kartaltepe'yi durdurmakta da zorlandı ve bu periyot da Botaş'ın üstünlüğüyle sonuçlandı: 48-41. Son periyotta oldukça sıkıntılı anlar yaşayan ev sahibi ekip, skor 48-48'e geldiği anlarda taraftarının da desteğiyle yeniden farkı açtı ve karşılaşmadan da 62-55'lik skorla galip ayrılıp, adını 'yarı final'e yazdırdı. Müsabakanın ardından Botaş'ta büyük sevinçyaşanırken, tribünlerdeki taraftarlar da basketbolcuların sevincine ortak oldu. İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Başantrenör Olcay Orak, Gran Canaria karşısında skor ve saha avantajına bakmaksızın, kazanmak için mücadele ettiklerini belirterek, ' Maça çok iyi başladık ve çok iyi bir müdafaa yaptık. Rakibimizi 55 sayıda tutmak bizim için çok önemliydi. Bugün sahada büyük bir özveri ve mücadele örneği gösteren oyuncularımı kutluyorum. Eğer 'Avrupa Kupası'nda final oynamayı hedefliyorsak, sahamıza gelen tüm rakiplerimizi bu muhteşem seyirci önünde yenmek zorundayız. Ofanstakisorunumuzu çözdüğümüzdeyse çok daha iyi bir noktaya ulaşacağız ' dedi. ' Bu seyirciyle her şey mümkün ' ifadesini kullanan takım kaptanı Nilay Kartaltepe ise, konuşmasını şöyle sürdürdü; ' Avrupa'da 'final' oynamak için yola çıkmıştı. Bugün önemli bir engeli daha aştık ve şimdi de 'yarı final'deyiz. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bugün gerçekten çok güzel bir ortam vardı. Bu seyirciyle şampiyonluk bile gelebilir. ' Botaşlı oyuncu Burcu Çiğil, İspanyol temsilcisi karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını ve bir üst tura yükselmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. Cran Canaria potasına 12 sayı bırakan Marina Kress de, taraftarın da desteğiyle iyi bir galibiyet elde ettiklerinin altını çizerek, ' Final için önümüzde sadece bir maç kaldı ve bu engeli de aşacağımıza inanıyorum ' diye konuştu.

Kaynak: İHA