Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal Kaçan Gollere Yandı

Spor Toto Süper Lig'in 26.hafta açılış maçında Sivasspor ile 1 - 1 berabere kalan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Carlos Carvalhal, yakaladıkları fırsatları değerlendiremediklerinden yakındı.

Beşiktaş ' ın Sivasspor ' la 1-1 berabere kaldığı karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Carlos Carvalhal, kaçan gollerden şikayet etti. “Kontrol sürekli bizim elimizdeydi” diyen Portekizli teknik adam, ''Hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda rakibimiz çok dikine oynadı, uzun toplarla gol aradı. Son 15 dakikaya kadar maçın kontrolü sürekli bizim elimizdeydi. 1-0 ' ı bulduktan sonra çok rahat biçimde maçı bitirebilirdik ama pozisyonlarımızı değerlendiremedik. 75 dakika boyunca maçın hakimi Beşiktaş ' tı. Maçın son anlarında da engel olamayacağımız bir şut geldi. Bunu kontrol edemezsiniz.'' yorumunda bulundu.

Yakaladıkları pozisyonları değerlendiremedikleri tespitini de yapan Carvalhal, ''Rakibimiz sürekli beraberliği biz de sürekli galibiyeti arzuladık. Maçı domine eden, maçta pozisyon bulan takım bizdik. Golden sonraki pozisyonlarımızı değerlendirseydik daha farklı bir skor olacaktı ama olmadı. Maçta iki görüntü vardı. İlki duran toplarda bütün oyuncularını hücuma gönderen Sivasspor. İkincisi de biz atağa çıktığımızda ceza sahasına doğru uzun top atan bir Sivasspor. Biz de bunu savunmak için orada bekledik. Bunun nedeni kalemizi savunmamızdı. Yediğimiz gol de zaten ceza sahası dışından geldi. Ciddi bir pozisyonları yoktu.'' diye konuştu.

“Atamadığımız goller hariç bir sıkıntı görmedim.” diyen Carvalhal, yanlış yaptıkları yerin topu kazandıklarında hızlı biçimde ileri çıkıp, pozisyona da girip, bunları değerlendirememekten yakınırken, ''Bunun dışında ben takımımda bir sıkıntı görmedim.'' tespitinde bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Sivasspor karşısında buldukları pozisyonları değerlendiremediklerini ve bu nedenle kendi cezalarını kendilerinin kestiğini belirterek, ''Son maçta olduğu gibi yine hak etmediğimiz bir sonuç aldık.'' dedi.

İlk yarıda iyi oynadıklarını, bir gol bulup 3 - 4 tanesini de değerlendiremediklerini belirten Carvalhal, golü attıktan sonra da yine birkaç pozisyon yakaladıklarını anlatarak şöyle konuştu:
''Bunlar da net gol pozisyonlarıydı. Bizim defansif organizasyonumuz çok güvenli, sağlam bir şekildeydi ve rakibe pek pozisyon da vermedik. İkinci yarının ilk 30 dakikasında yine aynı şekilde devam etti. Bu 30 dakika içinde yine net pozisyonlar bulduk, atacağımız gollerle maçı o anda artık bitirebilirdik. Defansta da aynı şekilde çok güvenli bir şekilde oynadık.''

'SIKINTILARI HİÇBİR ZAMAN MAZERET OLARAK GÖRMEDİM'
Beşiktaş'ın ligde 15 maçlık yenilmezlik serisinin ardından 4 maçtır kazanamadığını anımsatan bir basın mensubunun, ''4 maç üst üste kazanamamak Beşiktaş tarihinde çok fazla olan bir şey değil, bu kadar sert düşüşü neye bağlıyorsunuz.'' şeklindeki sorusu üzerine Carvalhal, şu cevabı verdi:
''Genel olarak tabii ki bazı sıkıntılar yaşadık, ancak ben bu sıkıntıları hiçbir zaman mazeret olarak görmedim. Çünkü, benim işim mazeret üretmek değil, benim işim bu sorunlarla karşı karşıya gelip, bunları anlayıp, bunların üzerine kendimizi nasıl geliştirebiliriz ya da bu sorunları nasıl aşabiliriz anlamındadır.
Benim de görevim, sıkıntı çektiğimiz de devamlı öne bakarak, cesur bir şekilde oyuncularıma bu cesaretimi vererek, neleri daha iyi yapmamız gerektiğini ve nerede sıkıntı yaşadığımızı iyi analiz edip, bunları iyileştirme adına yapmaktır. Mazeret çıkarmak isterseniz, her zaman mazeret çıkarırsınız. Ama ben her zaman olduğu gibi, bunlardan ders alıp, bunları göz önünde bulundurup, daha iyi neler yapabiliriz diye bakıyorum.''
Tanju'nun bugün sahada çok iyi bir performans gösterdiğini ve iyi oynadığını belirten Carvalhal, ''Devamlı oyuncularımızı geliştirerek bu yolda devam etmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz play-off'a kalmak. Bu az sıkıntıyla olur, çok sıkıntıyla olur ama bu play-off olacak.'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Akyüz'ü ''kurtarıcı'' olarak neden geç oyuna aldığının sorulması üzerine de Carvalhal, hatalarının son vuruş eksikliği ve son pasları iyi verememek olduğunu söyledi.

Maça bakıldığı zaman iki hatalarının olduğunu savunan Carvalhal, birincisinin girdikleri pozisyonları değerlendirememek, ikincisinin ise kimsenin kontrol edemeyeceği şuta engel olamamak olduğunu da sözlerine ekledi.