Beşiktaş Sivas'ta da yara aldı

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta açılış karşılaşmasında Sivasspor'la Beşiktaş 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig 26. hafta maçında Sivasspor'a konuk olan Beşiktaş büyük bölümünü 1-0 önde götürdüğü maçta Erman Kılıç'ın 85. dakikada attığı harika golle sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş 43. dakikada Sivok'un kafa golüyle Sivasspor deplasmanında 1-0 öne geçerken ev sahibi ekipte maç boyunca etkisiz gözüken Erman Kılıç 85. dakikada sahneye çıktı. Ceza sahası dışından harika bir gole imza atan Erman Kılıç skoru 1-1'e getiren isim oldu.

Karşılaşmada kalan dakikalarda başka gol olmazken bu sonucun ardından Beşiktaş 46 puanla 3. sırada kaldı. Sivasspor ise 42 puana yükselirken sahasındaki yenilmezlik serisini 13 maça çıkardı. Siyah beyazlı ekip ise ligdeki son 4 maçından 3 mağlubiyet ve 1 beraberlikle ayrılarak galibiyet hasretini sürdürdü.

Ligin 27. haftasında Beşiktaş sahasında Gençlerbirliği'ne konuk olurken Sivasspor ise deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak.

DERBİNİN İZLERİ SİLİNMİŞ

Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe'ye deplasmanda 2-0 yenilen Beşiktaş, Sivasspor maçına hızlı başladı.

Derbi mağlubiyetinin izlerini yok etmeyi başaran siyah beyazlılar, oynadıkları futbolla alkış toparken Sivasspor savunmasına zaman zaman zor anlar yaşattılar.

Cezası nedeniyle Fenerbahçe derbisinde sahaya çıkamayan Manuel Fernandes'in de Sivasspor deplasmanında formasına kavuşması, siyah beyazlı ekibin hücum organizasyonlarına olumlu yansıdığı görüldü.

ZEMİN ZORLADI

Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan Sivasspor-Beşiktaş maçında iki takımda zeminin bozuk olması dolayısıyla zor anlar yaşadı.

4 Eylül Stadı'nın alttan ısıtmalı olması zeminin karla kaplasnmasını engellemesine rağmen, hafta boyunca süren yoğun kar yağışı ve soğuk hava zeminin birçok bölümünün bozulmasına neden oldu.

İki takım oyuncuları da rahat top kontrolünde yapamazken kalecilerin uzaktan gelen şutlarda zorlandıkları görüldü.

İLK ATAK BEŞİKTAŞ'TAN

Karşılaşmanın ilk önemli atağı 21. dakikada konuk ekip Beşiktaş'tan geldi.

Mustafa Pektemek topu yarı alana taşıdı ve sol kanattan ceza sahası içine giren Veli'ye pasını verdi. Sol çaprazda topla buluşan Veli'nin vuruşu kaleci Nihat'tan döndü.

Uzak direkte Manuel Fernandes pozisyonu tamamlamak istedi ancak kale çizgisi üzerinde Ziya topu uzaklaştırmayı başardı.

SIVOK SAHNEYE ÇIKTI

Sivasspor deplasmanında başarılı bir görüntü sergileyen Beşiktaş, 43. dakikada Sivok'un attığı golle 1-0 öne geçti.

Manuel Fernandes'in ceza sahası içine ortaladığı serbest vuruşta rakibinden kurtulan Sivok, iyi bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve bu sezonki 4. golünü atmayı başardı. Sivok bu sezon siyah beyazlı formayla attığı tüm golleri kafasıyla attı.

Öte yandan başarılı savunma oyuncusu Beşiktaş kariyerindeki 8. golünü atmayı başardı.

KRİTİK BİR DAKİKA

Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0 geride tamamlayan Sivasspor, ikinci 45 dakikada gol için bastırdı.

Karşılaşmanın 64. dakikasında Beşiktaş yarı alanında topla buluşan Kamil Grosicki, çok uzak mesafeden kaleyi düşündü. Köşeye giden topa kaleci Cenk güçlükle engel olurken pozisyonun devamında Rajnoch kafayı vurdu ancak top farklı şekilde auta gitti.

Rajnoch'un kafa vuruşu sırasında topa hamle yapan İbrahim Toraman rakibine rahat vuruş şansı tanımayarak mutlak bir gole de engel oldu.

SON VURUŞLARDA SIKINTI

Ligin en çok gol atan takımı ünvanına sahip Sivasspor, Beşiktaş karşılaşmasında yakaladığı pozisyonlarda son vuruşlarda başarılı olamadı.

İlk yarıda hücum futbolu oynayan ve Beşiktaş kalesinde önemli tehlikeler yakalayan ev sahibi ekip son vuruşlardaki başarısızlığı nedeniyle soyunma odasına 1-0 geride girdi.

ERMAN DURDU DURDU...

Sivasspor'un başarılı orta saha oyuncusu Erman Kılıç, maç boyunca Fabian Ersnt'in markajından kurtulmayı başaramadı ancak 85. dakikada attığı golle takımına hayat verdi.

Sivasspor'un ataklarındaki en önemli isim olan ve pas dağıtımını yapan Erman Kılıç, Beşiktaş karşısında önceki haftalarda sergilediği etkili performansından oldukça uzaktı. Beşiktaş'ta Fabian Ernst ile maç boyunca sık sık karşı karşıya gelen Kılıç, Alman futbolcu karşısında rahat pas yapma imkanı bulamadı.

Ancak 85. dakikada sol kanattan kendi taşıdığı topa ceza sahası dışından mükemmel vuran Erman Kılıç, kaleci Cenk'i mağlup etmeyi başardı.

Sivasspor'un bu sezonki bütün maçlarında ilk 11'de başlayan Erman Kılıç, 6 gol 6 asist yapmayı başardı.

TORAMAN HAFTAYA YOK
Sivasspor deplasmanında maça ilk 11'de başlayan Beşiktaş'lı İbrahim Toraman, 23. dakikada gördüğü sarı kart nedeniyle 27. haftada oynayacakları Gençlerbirliği maçında cezalı duruma düştü.

Sivasspor'da Gorsicki'nin topla buluşmak isterken rakibine arkadan kayarak müdahalede bulunan İbrahim Toraman'a hakem Cüneyt Çakır sarı kart gösterdi.

Böylece sarı kart limitini dolduran İbrahim Toraman, İnönü Stadı'na oynanacak Gençlerbirliği karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak.