Barcelona, İspanya Kral Kupası'nda Finale Uzandı

Ligde geride kalan Barcelona, İspanya Kral Kupası'nda finale uzandı.. Valencia'yı evinde 2 golle deviren Katalan ekibi, finalde Atletic Bilbao'nun rakibi oldu...

İspanya Kral Kupası'nda finalin adı belli oldu: Athletic Bilbao - Barcelona.

Valencia'nın sahasında oynanan ilk maçta 1-1'lik skorla avantajlı skoru elde eden Barcelona, Camp Nou'da bu avantajının üstüne koydu ve net bir zaferle finale uzandı.

La Liga'da bu sezon beklentilerin altında kalan ve lider Real Madrid'in 7 puan gerisinde 2. sırada yer alan Katalan ekibi, mutlak hedef olarak belirlediği Kral Kupası'nda, El Clasico sınavlarından başarıyla çıkıp elediği ezeli rakibinin ardından bir başka zorlu rakibi daha saf dışı bırakarak güldü.

Mücadelede 16. dakikada Messi'nin uzun pasında topla buluşan Fabregas açılışı yaparken, Barcelona bu gole rağmen uzun süre tur için rahatlayamadı. 77'de Feghouli ikinci karttan oyun dışında kalınca rahatlayan ev sahibi ekip, 81. dakikada rakip ceza sahası içinde Cesc'in verdiği asist sonrası Xavi'nin uzak köşeye sert vuruşu ile turu cebe indiren golü de buldu: 2-0

Grip olan forvet oyuncusu Soldado'yu son anda kadrodan çıkartan Valencia, 76. dakikada Feghouli'nin kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamlamanın sıkıntısını turla ödedi. Maç bu skorla biterken, Mehmet Topal'ın kadroda yer almadığı maç sonunda Valencia evine boynu bükük döndü.

-Final 25 Mayıs'ta-
Dün, kupanın sürpriz ekibi Mirandes'i farklı geçen Athletic Bilbao adını finale yazdıran ilk ekip olmuştu. Kral Kupası'nın bu sezonki süpriz takımı 3. ligden Mirandes'i 2-1 ve 6-2'lik skorlarla eleyen Bilbao, 38. kez bu kupada final oynamaya hak kazandı.

İspanya futbol tarihinde Kral Kupası'nı Athletic Bilbao 24, Barcelona 25 kez kazanırken, iki takım arasındaki final maçı 25 Mayıs'ta oynanacak.

İki takım en son 2008-2009 sezonunda Kral Kupası'nda finale kalırken, Athletic'i 4-1 yenen Barcelona kupayı kazanmıştı.

Barcelona [2 - 0] Valencia
16' [1 - 0] Cesc Fabregas
81' [1 - 0] Xavi

Barcelona: Jose Manuel Pinto, Gerard Pique, Carles Puyol, Eric Abidal, Cesc Fabregas, Xavi Hernandez, Thiago Alcantara, Mascherano, Alexis Sanchez (Dk. 86 Dani Alves), Lionel Messi, Cuenca (Dk. 88 Crisitan Tello)

Valencia: Diego Alves, Adil Rami, Victor Ruiz, Jeremy Mathieu, Miguel Brito, David Albelda (Dk. 85 Dani Parejo), Sofiane Feghouli, Ever Banega (Dk. 70 Costa), Jordi Alba, Jonas Goncalves (Dk.79 Pablo Piatti), Aritz Aduriz

Sarı Kartlar: 70' Cesc Fabregas, 82' Thiago Alcantara, 88 Alves (Barcelona), 22' Aritz Aduriz, 45' Sofiane Feghouli, 51' Victor Ruiz, 70' Tino Costa 77' Sofiane Feghouli (Valencia)

Kırmızı Kart: Dk. 77 Sofiane Feghouli