Potada derbi Fenerbahçe'nin

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin 17. haftasında oynanan derbi maçında Fenerbahçe, Galatasaray Medical Park’ı 65-81 mağlup etti.

İki ekipte ilk hücum şanslarını iyi değerlendiremezken ilk basket Fenerbahçe adına Taylor ' un faul atışıyla geldi. Galatasaray Medical Park ise rakibine Fowles ' ın basket faulden bulduğu sayı ile karşılık verdi. İlk dakikalarda hücumda etkili olan konuk ekip ikinci dakika geride kalırken skoru 3-8 yaptı. Ev sahibi ekip suskunluğunu ise Charles ile bozdu. Derbide ilk periyodun son 6 dakikasına girilirken Sarı Kırmızılılar farkı 3 sayıya indirdi (7-10). Taurasi ve Fowles ' ın basketleriyle Galatasaray Medical Park skoru 12-13 ' e getirdi. Hücumda daha etkili olan Sarı Lacivertliler Taylor ile skoru 16-19 yaptı. Zorlu derbinin ilk periyodu 21-21 eşitlikle sona erdi.
İkinci periyotta ilk basketi Fenerbahçe Nevriye Yılmaz ile buldu. Galatasaray Medical Park ise rakibine Tina Charles ile cevap verdi. Prince ' in basketiyle Sarı kırmızılılar periyotta son 6 dakika 25 saniyeye girilirken 27-25 öne geçti. Mc Coughtry ve Pondexter ile Fenerbahçe yeniden üstünlüğü yakaladı (27-28). Skor üstünlüğünü koruyan Sarı Lacivertliler periyotta son 2 dakikaya da 31-36 üstün girdi. Zorlu derbinin ilk yarısı 37-38 Fenerbahçe ' nin üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçta ikinci devreye Sarı Kırmızılılar Taurasi ' nin basketiyle başladı. Fenerbahçe ise rakibine Birsel Vardarlı ile cevap verdi. Hücumda daha etkili olmak isteyen ev sahibi ekip rakibi karşısında 43-42 üstünlüğü yakalasa da Fenerbahçe hemen karşılık verdi (43-44). Nefes kesen maçta son beş dakikaya 50-50 eşitlikle girildi. Üstünlüğünü yeniden ele alan Fenerbahçe son periyoda da 56-60 önde girdi.
Son periyoda etkili başlayan Fenerbahçe üst üste sayılar bulurken Sarı Kırmızılar ise hücumda etkisiz kaldı. Galatasaray Medical Park periyottaki ilk sayısını Taurasi ile 33. dakikada buldu (58-64). Farkı açan Fenerbahçe son 5 dakikaya ise 60-71 üstün girdi. Hücumda etkisiz kalan Sarı kırmızılı ekip savunmada da etkisiz kalınca Fenerbahçe farkı açmaya devam etti (60-75). Fenerbahçe mücadeleden ise 65-81 galip ayrıldı.