Kahramanmaraş'ta Kurtuluş Güreş Turnuvası Büyük İlgi Gördü

Kahramanmaraş, işgalden kurtuluşunun 92.yıldönümü kutlama etkinleri bu yıl 6.'sı düzenlenen Uluslar arası Kurtuluş Turnuvası ile başladı. Büyük şampiyonaları aratmayan güreş turnuvasına 16 ülkeden yaklaşık 200 sporcu katıldı. Güreşler Batıpark Spor Salonu'nda 7 sıklette yapıldı. Seremoninin ardından adeta mini bir Avrupa şampiyonası geçen mücadelelerde sporcuların kıran kırana güreşleri izleyenleri de etkiledi. Kahramanmaraşlı güreşseverler müsabakalara büyük ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Batıpark Spor Salonu'nun 60 yıldan beri hizmet verdiğine işaret ederken yeni tesislerin de müjdesini vatandaşlarla paylaştı. Başkan Poyraz, ' 16 ülkeden yaklaşık 200 güreşçi kardeşimiz var. Bunların arasında dünya şampiyonu olmuş, Avrupa şampiyonu olmuş çok değerli güreşçi kardeşlerimiz bulunmaktadır. Ata sporumuz olan güreşe büyük önem veriyoruz. 150 sporcumuzun bulunduğu güreş takımımızı kurup başına da büyük şampiyonluklar yaşamış olan Harun Doğan kardeşimizi getirdik. Takımımız 1. Lig'de mücadele ediyor. Şu anda güreş takımımızdan 3 arkadaşımız 2012 Londra Olimpiyatları kampına katıldı. Bu organizasyonda emeği geçenleri kutlamak istiyorum. 16 ülkeden 200 civarında sporcu ile yapılan bir organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum.'' dedi.

Kahramanmaraş Belediyesi Güreş Takımı'nın başında bulunan eski şampiyonlardan Harun Doğan ise, müsabakaların çok heyecanlı geçtiğini belirterek, 16 ülke davet ettiklerini söyledi. Doğan, programın onur konukları arasında ise Makedonyalı dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonu Şaban Tiriestina'nın da takımı ile birlikte etkinliklere katıldığını sözlerine ekledi.

Triestina ise, Harun Doğan'ın ve Kahramanmaraşlılar'ın davetlisi olarak Türkiye'de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, ''Çünkü Kahramanmaraş Türk güreşinde önemli bir yere sahip. Burada çok iyi güreşlyer oldu. Davet için teşekkür ediyorum.'' dedi.

Güreşleri izlemek için AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı ve çok sayıda siyaset ve sivil toplum mensupları salona geldi.
Yapılan müsabakalar sonunda Kahramanmaraş Belediyesi 54 puanla takım halinde birinci olurken, 40 puanla Gürcistan ikinci, 28 puanla Rusya üçüncü ve 21 puanla Dağıstan dördüncü oldular.
Kıran kırana geçen mücadeleler sonunda dereceye giren sporculara madalya ve para ödülleri takdim edildi.

Bu arada Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a güreşe katkılarından dolayı Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kafilesi birer plaket ve şilt verdiler.

Türkiye ile birlikte turnuvaya katılan ülkeler ise şöyle: İran, Azerbaycan, Ukrayna, Gürcistan, Moldova, Rusya, Dağıstan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ürdün, Adige, Kırgızistan, Bulgaristan, Makedonya, Kazakistan, Yakutistan, Sırbistan.