Erdal Alkış: Tff'de Gerçek Özerkliği Uygulayacak Şeffaf Yönetime İhtiyac Var

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 27 Şubat'ta yapacağı 'Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu' çalışmaları sürerken başkanlık için bir isim daha gündeme geldi.

Bazı Süper Lig takımları, Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. Lig ile bazı tabanbirlikleri genel kurul üyelerinin seçime girmesini istediği Türk-Hint İş Konseyi Başkan Vekili ve İş Adamı Erdal Alkış yazılı bir açıklama yaptı.

Alkış, 'TFF Başkan Adaylığı Hakkında' başlığı ile yaptığı yazılı açıklamada, son 10 yılda istikrarlı ve her konuda gelişme gösteren Türkiye'de futbol açısından önemli sıkıntılar yaşandığı dile getirildi. Başkan Vekili Alkış, ismini gündeme getiren 40'ın üzerinde kulüp ve bir çok sayıda delegenin şahsına gösterdikleri teveccüh için teşekkür ederek, şu ifadeleri yer verdi:
''Şahsımla alakalı spor camiasında gündeme gelen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı adaylığımla ilgili bir bilgilendirme yapma ihtiyacı doğmuştur. Şahsım ve arkadaşlarıma olan güvene karşı kayıtsız davranmanın bir saygısızlık olacağına inandığım için bu açıklamayı paylaşma gerekliliği kaçınılmaz olmuştur.

Ülkemizde son 10 yıldır bütün alanlarda güzel işler yapılmakta ve bu güzellikleri ve gelişimi de millet olarak görmekteyiz. Ülkemizdeki istikrar çerçevesinde elde edilen başarı ve güzelliklere, maalesef son dönemlerde yaşanan olumsuzluklar ışığında ' Türk futbolu ' nu dâhil edemiyoruz.

Türk futbolunun içine düştüğü durum öyle bir çıkmaz haline gelmiştir ki; gücün hak, suçun ödül, haksızlığın baskı, despotizmin demokrasi haline getirilerek şahısların kurumların önüne çıkmaya başlamıştır. Ancak bu durum sağduyunun ve vicdanın kabul edeceği bir hal değildir.

Bununla birlikte, yanlışlıkları, yine yanlışlıklarla düzeltmeye çalışmak; ' Türk futbolu ' nun sonunu hazırlayacaktır. Bu yüzden gerçek özerkliği uygulayacak, şeffaf ve hesap verirliliği anayasa kabul edecek centilmenlik ve insana saygıyı temel kural kabul edecek bir spor ahlakı yaratılmalıdır. Aynı zamanda gerçekten sporcunun yetişmesi ve haklarının korunması temeline dayalı, ülke ve kulüp başarısını uluslararası arenada şahlandıracak gerekli altyapının sağlanacağının mücadelesini yapabilecek bir ekibin yönetime talip olması da kaçınılmaz bir gerçekliktir.

Hiçbir kulübün ve yöneticisinin güdümünde olmayacak, cesur ve bir o kadar kararlı; devletin ilgili yasalarından aldığı gücü adaletle ve kararlılıkla uygulayabilecek kişilerin sorumluluk alması yalnızca ' Türk futbolu ' nu kurtarabilecektir. Sağduyu sahibi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) delege, kulüp ve spor insanlarının da aksini düşüneceğini varsaymıyorum.

Bu noktadan hareketle, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlık seçimi için; gelişecek sürece göre hareket edeceğimi, güvendiğimiz karar mekanizmalarıyla istişarelerimizi sürdürerek başkan adaylığım konusunda kısa sürede kamuoyuna bildireceğimizi saygıyla duyurmak istiyorum.''