Bp Türkiye, Milli Olimpiyat Takımı'na ve 5 Milli Sporcuya Sponsor Oldu

Türkiye'deki faaliyetlerinin 100.yılını kutlayan BP ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Sponsorluk çerçevesinde BP Türkiye 2016 sonuna kadar Türkiye Milli Olimpiyat Takımı'na enerji sponsoru oldu.

BP Türkiye, Milli Olimpiyat Takımı'nda bulunan 5 milli sporcuyu da destekleyeceğini açıkladı. BP, Türkiye adına yarışacak milli sporculara olimpiyat oyunlarına hazırlanmaları ve kendilerini geliştirmeleri için destek olacak. Bu yıl Türkiye'deki faaliyetlerinin 100. yılını kutlayan BP Türkiye, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesinde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile imzalanan anlaşma çerçevesinde Milli Olimpiyat Takımı'nın enerji sponsoru oldu. Sponsorluk anlaşması, düzenlenen bir imza töreni ileduyuruldu. BP Türkiye, daha önce de Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'ne sponsorluk desteği sağlayacağını açıklamıştı.

BP Türkiye tarafından desteklenecek olan marka elçisi sporcular; Rıza Kayaalp - Grekoromen Güreş, Nazlı Çağla Dönertaş - Yelken, Gülşah Kocatürk - Judo, Mete Binay - Halter ve Göksu Üçtaş - Jimnastik oldu. Belirlenen milli sporculara 2012 Londra Olimpiyatları'na hazırlanma ve kendilerini geliştirme çerçevesinde destek sağlayacak

Düzenlenen basın toplantısından konuşan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, yapılan sponsorluk sözleşmesinin sporculara büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek, ' Olimpik hareketin lideri Milli Olimpiyat Komitesi ile kendi alanında lider bir kuruluşun ülkemiz sporu adına bu iş birliğinin Türk sporu için olumlu sonuçlar doğuracağına yürekten inanıyoruz. Bu işbirliği çerçevesinde değerli sporcularımızın Londra'da yapılacak olan Yaz Olimpiyat Oyunları için en iyi şekildehazırlanmaları sağlanacak. Yine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin faaliyetleri 2016 yılına kadar dev bir kuruluş tarafından destekleniyor. Bu işbirliğinin Türkiye kapsamında yürüttüğümüz faaliyetlerde iyi bir sinerji oluşturacağına yürekten inanıyoruz ' dedi.

Erdener'den sonra söz alan BP Türkiye Ülke Başkanı Can Suphi ise, BP'nin 2012 Londra Olimpiyat Oyunları ile Paralimpik Oyunları resmi akaryakıt ve gaz sponsoru olduğunu ifade ederek, ' BP Türkiye olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ni desteklemekten büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu yıl Türkiye'deki faaliyetlerimizin 100. yıldönümü. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'yla aynı yıl kutladığımız bu yıldönümü için, Türk Milli Takımlarıyla tek yürek olmaktan daha anlamlı bir kutlama düşünemiyoruz. BütünOlimpiyat takımlarımıza ve milli sporcularımıza başarılar diliyoruz ' diye konuştu

Basın toplantısında konuşan BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Richard Harding ise, hedeflerinin gençleri spora yönlendirmek olduğunun altını çizerek, ' Hedefimiz Türkiye'nin spor alanındaki başarılarına, gençlerin spor yapmaya teşvik edilmesine ve olimpiyatlardaki başarılara katkıda bulunmak. BP Türkiye ailesi olarak tüm çalışanlarımızla, bayilerimizle ve iş ortaklarımızla çok gururlandığımız bu destek, inanıyorum ki tüm müşterilerimizi de çok heyecanlandırıyor. Tüm sporcularımızı yürekten destekliyor vebaşarılar diliyoruz ' şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan sporcular Nazlı Çağla Dönertaş, Mete Binay ve Göksu Üçtaş ise kendilerine verdikleri destekten ötürü BP Türkiye yöneticilerine teşekkür etti.

Kaynak: İHA