Anadolu Efes – Olympiacos Maçının Ardından

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu’nda Anadolu Efes ile Olympicos arasında oynanan karşılaşmanın ardından antrenörler, basın toplantısında görüşlerini belirtti.

Anadolu Efes Baş Antrenörü Ufuk Sarıca, kazanmayı çok istedikleri mücadeleden mağlubiyetle ayrıldıklarını söylerken, “Aşırı baskı ve istek, özellikle oyuncular üzerinde gerginliğe yolaçtı.'' dedi.

Stres ve gerilimin oyunlarına da yansıdığını belirten Sarıca, ''İlk periyotta çok gereksiz top kaybı yaptık. Geride olmamıza karşın oyunda dengeyi yakaladık. Aslında yeni takım olmanın zorluğu da bu günlerde ortaya çıkıyor. Spanoulis ' i iyi savunmamıza karşın, rakibimizde oyuncular, daha çok birlikte oynamanın avantajını iyi değerlendirdiler. Öne geçme şansını son topta kullandık ancak kazanamadık. Gruptaki şansımız zor olmakla beraber devam ediyor. Yarın, bugünden daha iyi ve daha akıllı olmamız lazım.” dedi.

Olympiacos Baş Antrenörü Dusan Ivkovic ise iki takım için de çok zor bir maç olduğunu söylerken, “Bu gece önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Oyunun kontrolünü kısıtlı süre dışında elimizde tuttuk. Bu oyunun basketbol olduğunu unuttuğumuz anda rakibimiz Anadolu Efes, 12 sayı geriden gelerek maçı kazanma noktasına geldi. Ancak biz maçtan galibiyetle ayrılmayı bildik.” diye konuştu.