Tkbl'de Derbi Heyecanı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 17. hafta mücadelesinde yarın, Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecekler.

Fenerbahçe'nin liderliğinde devam eden Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 17. hafta mücadelesi yarın oynanacak karşılaşmalarla tamamlanacak. Haftanın derbisinde lig ikincisi Galatasaray Medical Park, lider Fenerbahçe'yi, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk edecek.

20.00'de başlayacak olan bu önemli mücadele GSTV'den canlı olarak yayınlanacak.

17. haftanın en önemli maçında iki ezeli rakip liderlik için mücadele edecekler. Ligde ilk iki sırayı paylaşan Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ezeli rekabette karşı karşıya gelecekler.

Sezonun ilk devresinde Caferağa Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı 96-82'lik skorla Fenerbahçe kazanmıştı. Yarınki maç öncesinde ligde her iki takımın da 14 galibiyeti ve 2 mağlubiyeti bulunuyor.

Sarı - lacivertli ekip, ligdeki mağlubiyetlerini Optimum TED Ankara Kolejliler ve geçtiğimiz hafta da Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında alırken, Galatasaray Medical Park ise ligdeki ilk galibiyetini Fenerbahçe'den almış, ardında da 12. hafta mücadelesinde Ceyhan Belediyesi'ne 98-95'lik skorla yenilmişti.

Yarın Fenerbahçe'yi evinde ağırlayacak olan Galatasaray Medical Park'ta 5 oyuncu çift haneli sayı ortalamaları ile mücadele ediyor. Takımın en skorer oyuncusu olan Diana Taurasi 15 maç sonunda 20.4 sayılık bir ortalama ile oynarken, Epiphanny Prince 13.6, şu an sakat olan Alba Torrens 14.1, Sylvia Fowles 14.2 ve Tina Charles da 15.4 sayılık ortalamalarla mücadele ediyorlar.

Sarı - kırmızılı ekipte öne çıkan isimlerden Diana Taurasi takımın sayı yollarının da en etkili ismi olarak göze çarparken, maç başına 4.1 asist ortalaması ile oynuyor. Galatasaray Medical Park ' ın bir diğer önemli ismi Tina Charles ise pota altının en etkili oyuncusu olurken, maç başına 9.5 ribaund ortalaması ile oynuyor.

Sarı - kırmızılı ekip, geride kalan 16 hafta sonunda skorer bir takım kimliği ile rakip potalara maç başına 85.2 sayı bırakmasını başardı. 2 sayılık atışlarda %54.4, 3 sayılık atışlarda %37.1 ve serbest atışlarda %77 isabet oranı ile oynayan Galatasaray Medical Park, maç başına 9.7 ' si hücum ve 27.7 ' si de savunma olmak üzere ortalama 37.4 ribaund ile oynuyor. Maç başına 18.3 kez asist yapan Sarı Kırmızılı ekip, 14.4 de top kaybı yapıyor.

Yarın ezeli rakibi Galatasaray Medical Park ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe bu sezonki ilk yenilgisini ligin ikinci haftasında sürpriz bir şekilde evinde oynadığı maçta 84-77 ' lik skorla Optimum TED Ankara Kolejliler karşısında aldı. İkinci haftadan sonra 16. haftaya kadar yenilgi yüzü görmeyen Sarı Lacivertli ekip, geçtiğimiz hafta ise yine evinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ' ne 84-76 yenilerek ligdeki ikinci mağlubiyetini aldı.

Fenerbahçe ' de 4 oyuncu çift haneli sayılarla mücadele ediyor. Takımın en skorer oyuncusu 20.9 sayılık ortalaması ile Angel McCoughtry olurken, Nevriye Yılmaz 12.6, Ivana Matovic 11 ve Penny Taylor da 17.9 sayılık ortalamalarla oynuyorlar. Takımın asist kategorisindeki liderliğinde milli oyuncu Birsel Vardarlı 6 asistle yer alırken, pota altında da yine 7.1 ribaundluk ortalaması ile karşımıza Angel McCoughtry çıkıyor.

Rakibi Galatasaray Medical Park gibi skorer bir takım olan Fenerbahçe, maç başına rakip potalara 88.5 sayı bırakmayı başardı. %55.3 iki sayı, %33.3 üç sayı ve %79.3 üç sayı isabet oranları ile oynayan Fenerbahçe, yine maç başına 10.7 ' si hücum ve 26.2 ' si savunma olmak üzere 36.8 ribaunluk bir ortalama ile mücadele ediyor. Maç başına ortalama 22 asiste imza atan Fenerbahçeli oyuncular, 14.7 kez de top kaybı yapıyorlar.

17. haftanın diğer maçlarında ise Mersin Büyükşehir Belediyesi evinde, Optimum TED Ankara Kolejliler'i konuk edecek. Günün aynı saatte başlayacak iki karşılaşmasında; Homend Antakya Belediyesi ile İstanbul Üniversitesi mücadele ederken, Ceyhan Belediyesi de Tarsus Belediyesi ile Çukurova derbisinde karşı karşıya gelecek.

Öte yandan yarın oynanması gereken Kayseri Kaski-Samsun Basketbol ve Beşiktaş - Botaş karşılaşmaları, Kayseri Kaski ve Botaş'ın Avrupa maçları nedeniyle 15 Şubat tarihine ertelendi.

TKBL'de 17. haftanın toplu programı ise şu şekilde;
17.00 Mersin Büyükşehir Belediyesi - Optimum TED Ankara Kolejliler (Edip Buran Spor Salonu)
18.00 Homend Antakya Belediyesi - İstanbul Üniversitesi (Antakya Spor Salonu)
18.00 Ceyhan Belediyesi - Tarsus Belediyesi (Ceyhan Spor Salonu)
20.00 Galatasaray Medical Park - Fenerbahçe (Abdi İpekçi Spor Salonu)