Pursaklar'da Salon Hokeyi Şampiyonluğu Sevinci

Türkiye Erkekler Salon Hokeyi Süper Lig İkinci Etap müsabakalarında Pursaklar Belediyespor başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Türkiye Şampiyonu oldu.

  Müsabakalarda Pursaklar Belediyespor oynadığı oyunla göz doldurdu. Oyuncuları yalnız bırakmayan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Pursaklar Belediyespor Kulüp Başkanı Basri Gürbüz, Belediye Başkan Yardımcısı Seyit Mehmet Gümüş ve diğer yöneticiler karşılaşmaları yerinde izlediler. 10 takımın katıldığı müsabakalarda, Pursaklar Belediyespor şampiyon olurken, Anadolu Ateşi ikinci, Gaziantep Polisgücü üçüncü oldu.

Dereceye giren takım ve sporculara kupaları ile madalyaları Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Başkan Vekili Bayram Yüksel ve Alanya Belediyespor Müdürü Saim Kanlı ile Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Erdal Tamrak tarafından verildi.

Pursaklar Belediyesporu 'un şampiyon olduğu müsabakalar sonucu, Amasya Gençlikspor takımı ligden düşerken, Diyarbakırspor “en centilmen” takım seçildi. Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübü oyuncusu Ebu Bekir Günden 'in gol kralı olduğu müsabakalarda en iyi kaleci olarak da Odakspor Kulübü 'nden Rıdvan Ateş seçildi.

Çekişmeli geçen müsabakalara Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin 'in jesti damga vurdu. Yöneticilerin ve taraftarın desteğinin alan Pursaklar Belediyespor oyuncuları, şampiyonluk sevincini başta Selçuk Çetin olmak üzere diğer yöneticiler ile yaşadı.

Türkiye Erkekler Salon Hokeyi Süper Liginde şampiyon olan Pursaklar Belediyespor, 2013 'te yapılacak olan Hokey Avrupa Şampiyonasında oynamaya hak kazandı. Pursaklar Belediyespor 2011 'de Yunanistan 'da yapılan ve şampiyon olan Milli Takıma 6 sporcu, 2012 'de Portekiz 'de yapılan şampiyonalara da 3 milli kazandırmıştı.