Karatecilerin Havalimanındaki Gösterisi Alkış Aldı

Karate Milli Takımı, Bakü’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’na gitmeden önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar katında mini bir kata gösterisi yaptı.

  Havalimanında bekleyen yolcular büyük şaşkınlık ve merakla izledikleri Milli karatecileri alkışlarla uğurladı.
Malezya 'daki Dünya Şampiyonası 'nda takım halinde dünya ikinciliğini elde eden genç karateciler, Azerbaycan 'ın Başkenti Bakü 'de yapılacak Avrupa Şampiyonası 'na gitmek için Atatürk Havalimanı 'na geldi. Burada işlemlerinin ardından Karate Milli Takım sporcuları, havalimanında seyircilere kısa bir kata gösterisi yaptı. Havalimanında bekleyen yolcular gösteriyi büyük bir şaşkınlık ve merakla izledi. Milli karatecilerin gösterisi yolculardan alkış aldı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Milli Takım 'ın iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini söyledi. Avrupa ikincisi olarak Azerbaycan 'a gittiklerini kaydeden Delihasan, “Gideceğimiz ülke yabancı ülke değil, kendi evimizde gibi mücadele edeceğiz. Orada da şampiyon olmak istiyoruz. İyi bir teknik ekibimiz var. Sürekli sporcularımıza destek veriyoruz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik inşallah buraya başarılı şekilde döneceğiz.” dedi.

Karate Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçil de, şampiyonaya 2 kamp dönemiyle hazırlandıklarını ifade etti. Antalya 'da yapılan kampta tüm imkanlar sağlandığını kaydeden Erçil, geçen yılki şampiyonada 17 madalya kazandıklarını, bu yılki hedeflerinde ise her kategoride sporculara madalya kazandırmak olduğunu sözlerine ekledi.