Karate Milli Takımı Azerbaycan'a Gitti

Avrupa Ümitler, Gençler ve 21 Yaşaltı Şampiyonası'na katılacak Karate Milli Takımı Azerbaycan'a gitti. Kafile Başkanı Ramazan Oruç, "Kafilede yer alan 33 sporcumuzun tümü madalya alacak kapasitede" dedi.

  Malezya`daki Dünya Şampiyonası`nda takım halinde dünya ikinciliğini elde eden genç karateciler Azerbaycan`ın başkenti Bakü`de yapılacak Avrupa Şampiyonası`na iddialı gitti. 33 sporcunun yer aldığı kafile, 10-12 Şubat tarihleri arasındaki Avrupa Ümitler, Gençler ve 21 Yaş Altı Şampiyonası için Bakü`ye uçtu.

Havalimanında aileleri ve arkadaşları tarafından uğurlanan Karate Milli Takımı`nın genç sporcuları amaçlarının kürsüye çıkmak olduğunu söylediler. Kata Milli Takımı sporcuları İbrahim Enes Sefa, Ali Sofuoğlu ve Selim Sofuoğlu da havaalanında seyircilere kısa bir kata gösterisi sundu. Sürpriz gösteriyi izleyen uçak yolcuları, gösteri sonunda katacıları dakikalarca alkışladı.

AMAÇ ÜNVANI KORUMAK
Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Kafile Başkanı Ramazan Oruç, geçen yıl Sırbistan`da düzenlenen şampiyonada toplam 17 madalya kazandıklarını hatırlatarak, 'Bu yıl bu başarının üstüne çıkmak istiyoruz. Türk karatesi 2011 yılında uluslararası alanda İstiklal Marşı`nı en fazla çaldıran branş oldu. Bu unvanı bu yıl da korumak istiyoruz. Sporcularımıza ve teknik heyetimize güveniyoruz 'diye konuştu.

DÜNYA ŞAMPİYONLARI TAKIMA GİREMEDİ
Azerbaycan`a 33 sporcu ile gideceklerini belirten Karate Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin, Ekim ayında dünya ikincisi olan takımın yüzde 40`ının değiştiğini vurguladı. Malezya`da dünya şampiyonu olan Tuğba Tek ve Meltem Hocaoğlu`nun seçmeleri kazanamadıkları için Avrupa Şampiyonası kadrosuna giremediklerini hatırlatan Erçin, 'Ama onların yerine tatamiye çıkacak sporcularımızdan da şampiyonluk bekliyoruz. Şampiyona hazırlık kamplarımız çok verimli geçti. Başkan Esat Delihasan ve yönetimkurulu üyeleri kamp döneminde bize büyük destek oldular. Sporcularımızın form durumu çok iyi. Türkiye`ye yine bol madalya ile dönmek istiyoruz 'şeklinde konuştu.  

Kaynak: İHA