Karabükspor-samsunspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Samsunspor'u 2-1 yenen Kardemir D.

  Ç. Karabükspor ligin ikinci yarısında oynadığı 4 maçtan da galibiyetle çıkmayı başardı.

Maç sonrası Karabükspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, 'Ben hayatımda hiç 6 günde 3 maç oynamadım, Fenerbahçe maçının Pazartesi`ye alınması için başvurduk olmadı, herkesin bir vicdanı var, TFF`yi vicdanı ile baş başa bırakıyorum 'dedi.

Korkmaz, maçın tamamında oyuncularının gösterdikleri performans ve mücadeleden dolayı kutladığını söyleyerek, 'Maçta eksik olmamıza rağmen neredeyse son dakikalar hariç rakibe pozisyon bile vermedik. Hep söylerim Türk futbolcusu mücadele ettiği ve doğru yerde durduğu zaman kazanamayacağı maç yoktur. Bazı oyuncularım mevkilerinde olmamalarına rağmen iyi oynadı. Ben Karabüklülerden ve taraftarlarımızdan özür diliyorum. Yorgun olan Mehmet Yıldız`a penaltı attırdım. Birol atmalıydı. Penaltı gol olmadı. Takımdevre arasında büyük bir değişim yaşadı. Şu bir gerçekti ligin ilk yarısındaki kadroyla devam etseydik ligde kalmamız mümkün görünmüyordu. Üst üste maç oynuyoruz. Türk futbolcusunun bunu kaldırması biraz zor. Samsunspor maçının Pazartesi`ye alınması bizim için iyi olmadı. En azından Fenerbahçe maçının Pazartesiye alınması için müracaatımız oldu. Bizzat bende başvurdum. Ben hayatımda hiç 6 günde 3 maç oynamadım, Fenerbahçe maçının Pazartesi`ye alınması için başvurduk olmadı, herkesin bir vicdanı var, TFF`yide vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Basınımızın bunu gündeme getirmesi lazım 'dedi

Her işte bir hayır olduğunu da söyleyen Korkmaz, 'Çok güvendiğim Güven`in sakatlanması beni çok üzdü. Onun sakatlanması ile İlhan ilk on birde oynadı ve galip geldik 'açıklamasında bulundu.

Karabükspor`u galibiyete taşıyan golleri atan İlhan Parlak da, 'Maça kendimi çok iyi hazırlamıştım. Bugünde böyle oldu ve kazandığımız için mutluyuz 'derken, Mustafa Sarp ise,içerde kaybetmeye tahammüllerinin olmadığını belirterek, 'Bizim için 9 puanlık bir müsabakaydı. İçerde hiç kaybetmeden dışardan da getireceğimiz puanlarla biz bu ligde kalırız. İnşallah galibiyetlerimiz devam eder 'ifadelerini kullandı.

Samsunspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise oyuna kötü bir gol yiyerek başladıklarını, rakip 10 kişi kalınca çift forvete döndüklerini ancak yine kötü bir gol yiyerek yenildiklerini söyledi.Önemli bir puan kaybettiklerini de anlatan Bakkal, 'Sahamızda 5 maçımız var, öncelikle bu 5 maçı almamız lazım bu maçlara talibiz. Umutsuz değilim. Bu takımın yaptıkları var. Puan alabileceğimiz bir rakipti ama böyle ucuz goller yersek istediğimizi alamıyoruz. Uç oyuncularımız iyi oynamadı, Gkekas`ın ishal oluşu dabuna eklenince etkili olamadık. Önümüzde Eskişehirspor maçı var. Bu maça konsantre olacağız. Bu maçla lige tekrar başlayacağız 'dedi.

Bir gazetecinin 6 günde 3 maç oynanmasını doğru bulup bulmadığını sorması üzerine Bakkal, Avrupa`da futbolcuların yılda 70 maç yaptığını, artık futbolcu endeksli futboldan vazgeçilmesi gerektiğini, hiç bir futbolcunun kendisi dahil kulüpten üstün olamayacağını belirtti

Samsunspor`un tek golünü kaydeden Murat Yıldırım, çok çaba sarf ettiklerini ama fazlasıyla göstermediklerini söyledi. Adem Alkaşi de çok basit goller yediklerini ve pozisyona giremedikleri için mağlup olduklarını kaydetti.  

Kaynak: İHA