Cska Başkanı Giner, Rusya Kupası Turnuvasında Daha Çok Para İstiyor

CSKA Moskova Başkanı Evgeniy Giner, daha çok para verilmesi durumunda büyük takımların Rusya Kupası’na daha çok ilgi göstereceğini savundu.

  Son iki yılda Rusya Kupası 'nı Zenit ve CSKA Moskova kaldırdı. Her iki takım UEFA Şampiyonlar Ligi 'nde mücadele edeceği için ikinci olan takımlar Rusya 'yı UEFA Avrupa Ligi 'nde temsil etti ve başarısız oldu. Bunun son örneği Beşiktaş 'ın Avrupa Ligi grubundaki rakibi Alanya Vladikavkaz. Bu durum Rusya 'nın Avrupa ülke sıralamasında puan kaybetmesine sebep oldu.

Büyük takımların bu yarışa ilgisiz kalmasını maddiyata bağlayan Giner, daha çok paranın bu sorunu çözeceği görüşünde. Giner, “Bu yarışa ilgiyi sadece para, para ve para çeker. Kulüpler yola konaklamaya bir sürü para harcıyor ve ancak başarılı olursa bir şey kazanıyor.” şeklinde konuştu. Başkan Giner, büyük takımların Kupa maçlarında iyi oyuncularını oynatmayarak Avrupa karşılaşmaları için sakladığını da hatırlattı.

Rusya Kupası için toplamda bir milyon dolar ayrılırken, İngiltere sadece ilk uç tur için 24 milyon bütçe ayırması örnek gösterildi.
CSKA Moskova tarihinde, altı kez Rusya Kupası 'nı kazanarak rekor kırarken beş kez de final maçı oynadı.