Sporun Oscarları Sahiplerini Buluyor

"Sporun Oscarları" olarak kabul edilen Laureus Dünya Spor Ödülleri bu akşam dağıtılacak.

  Dünya çapında en prestijli spor organizasyonlarından biri sayılan “Laureus Dünya Spor Ödülleri” için heyecan dorukta. Dünya Spor Oscarları olarak kabul edilen ödüllerin Londra Central Hall Westminster 'da gerçekleşecek kırmızı halı töreninde, Vodafone Türkiye, aralarında Pascal Nouma gibi yıldız isimlerin bulunduğu kalabalık bir grupla yer alacak.

Bu akşam Londra 'da gerçekleşecek görkemli bir törenle sahiplerini bulacak olan “Laureus Dünya Spor Ödülleri 'nde, Vodafone Cup 'ın Türkiye finallerinde şampiyon olan İzmirli Mosi Tekstil ülkemizi temsil edecek.

Brad Pitt, Angelina Jolie ve Jude Law gibi birçok Hollywood yıldızı ile spor dünyasından başarılı isimlerin katılacağı ödül töreninde, Türkiye'den de ünlü isimlerin yer alması bekleniyor. Vodafone Cup 'ın Türkiye ayağında rakiplerini eleyerek kupaya uzanan takım da Laureus Dünya Spor Ödülleri Gecesi 'ni yerinde izleme ayrıcalığına sahip olacak.

2011 'İN EN BAŞARILI SPOR PERFORMANSLARI ÖDÜLLENDİRİLECEK
Laureus Dünya Spor Ödülleri Gecesi 'nde, 2011 'in en heyecan verici performans gösteren sporcuları, Laureus Dünya Spor Ödülleri Akademisi üyelerinden oluşan 47 kişilik bir jüri tarafından belirlenecek. Boris Becker, Bobby Charlton, Franz Beckenbauer, Nadia Comaneci, Emerson Fittipaldi ve Sean Fitzpatrick gibi dünyaca ünlü spor yıldızlarının katılımıyla gerçekleşecek olan Laureus Dünya Spor Ödülleri Gecesi ile birlikte Londra, tüm dünyada büyük bir merakla beklenen Londra 2012 Olimpiyatları 'na da ev sahipliği yapacağı spor ile dolu bir yılı karşılıyor olacak.

Laureus Dünya Spor Ödülleri Gecesi 'nin bu yılki en güçlü adayları arasında dünyanın en iyi futbolcusu olarak Cristiano Ronaldo ile kıyaslanan Arjantinli süperstar Lionel Messi ile Japonya Grand Prix'de aldığı üçüncülükten sonra Formula 1'in en genç dünya şampiyonu sıfatını elde eden Sebastian Vettel başta geliyor. Messi ve Vettel 'in yarıştığı Yılın Erkek Sporcusu kategorisinde aynı zamanda Usain Bolt, Novak Djokovic gibi önemli sporcular da yer alıyor.

Takımlar kategorisinde ise 2010/11 sezonunda Pep Guardiola 'nın teknik direktörlüğünde dünya futbol takviminin en önemli iki organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi ve İspanya Ligi 'nde şampiyonluğa ulaşan FC Barcelona ile Jason Kidd, Tyson Chandler ve Shawn Marion gibi efsane isimlerden oluşan dev kadrosuyla NBA 'in favorilerinden biri olarak gösterilen Miami Heat'i 4 - 2 yenerek tarihinde ilk kez NBA şampiyonluğunu elde eden Dallas Mavericks gibi güçlü adaylar yer alıyor.

Geçtiğimiz sene Emirates Sarayı 'nın ev sahipliği yaptığı Laureus Dünya Spor Ödülleri Gecesi 'nin sunuculuğunu Kevin Spacey üstlenmiş; tören Morgan Freeman, Paz Vega, Monica Seles, Ronan Keating, Nadia Comaneci, Bobby Charlton, Zinedine Zidane gibi yıldızların yanı sıra Türkiye'den İbrahim Kutluay, Burcu Esmersoy gibi ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşmişti.