Manisa Belediyespor, Balıkesir'i Rahat Geçti

Bölgesel Amatör Lig 10. Grupta 3. Lig mücadelesi veren Manisa Belediyespor, evinde konuk ettiği Balıkesir Belediyespor’u gol yağmuruna tuttu.

  Maçın büyük bölümünü 10 kişi oynamasına rağmen, ilk yarı ve ikinci yarıda attığı gollerle sahadan 4-1 'lik galibiyetle ayrılan yeşil-beyazlılar, şampiyonluk iddiasını sürdürdü.Geçtiğimiz hafta Karabiga deplasmanından 3 puanı 3 golle alan Manisa Belediyespor, bu hafta evinde konuk ettiği Balıkesir Belediyespor 'u da farklı geçti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip 4. dakikada Cüneyt 'in attığı golle 1-0 öne geçti. Maçın 10. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Cüneyt, takımını 2-0 öne geçirdi. İlk yarının sonlarına doğru ikinci kez sarı kart gören Cüneyt, takımını sahada 10 kişi bıraktı. Cüneyt 'in oyundan atılması nedeniyle hakeme itirazlarda bulunan Manisa Belediyespor Teknik Direktörü Taner Taşkın 'da maçın hakemi tarafından tribüne gönderildi.

İlk yarı başka gol olmayınca Manisa Belediyespor 'un 2-0 'lık üstünlüğü ile kapandı. İkinci yarıya da 10 kişi oynamasına rağmen istekli başlayan yeşil-beyazlılar, 60. dakikada Hakan 'ın ortasına iyi yükselen Abdurrahman 'ın kafa golüyle skoru 3-0 'a taşıdı. Bu dakikadan sonra kontra ataklarla etkili olmaya çalışan konuk Balıkesir, 70. dakikada Semih 'in attığı gole farkı 2 'ye indirdi. Karşılaşmanın 80. dakikasında rakibine sert giren Balıkesir Belediyespor 'lu Yasin, direk kırmızı kartla oyundan atıldı. Aynı dakikada Balıkesir Belediyespor Teknik Direktörü Adem Özalp 'te hakeme itirazları nedeniyle tribünlere gönderildi.

Maçın 85. dakikasında da Halil İbrahim 'e yaptığı faul sonucu oyuna ikinci yarıda dahil olan Balıkesir Belediyespor 'lu Elçin 'de kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Son dakikalarda Manisa Belediyespor 'lu Hakan 'ın iki şutu direkten döndü. Karşılaşmanın 89. dakikasında genç oyuncu Ömer, Enes 'in pasında kaleci ile karşı karşıya kalınca skoru belirleyen golü kaydetti. Karşılaşma Manisa Belediyespor 'un 4-1 'lik üstünlüğü ile sona erdi.

'HAKETTİĞİMİZ BİR GALİBİYET '
Maçın ardından yaptığı açıklamada galibiyeti sonuna kadar hak ettiklerini belirten Teknik Direktör Taner Taşkın, maçın hakemlerini eleştirdi. Cüneyt 'in kırmızı kart gördüğü pozisyonda sadece 'Yazıklar Olsun 'kelimesi nedeniyle tribüne gönderildiğini belirten Taşkın, “Çok fazla bu konulara girmek istemiyorum. Biz şampiyonluğun en güçlü adayıyız. Artık 7 maçımız kaldı. Sezon sonunda hedeflediğimiz noktaya ulaşacağımıza inanıyorum. Futbolcularımı kutluyorum” dedi.

BAŞKAN GALİBİYETİ SUAT`A ARMAĞAN ETTİ
Manisa Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün 'de alınan galibiyet nedeniyle teknik heyet ve futbolcuları kutladı. Başkan Ergün, galibiyeti, annesi dört gündür yoğun bakımda olmasına rağmen Balıkesir karşısında forma giyen ve güzel bir oyun sergileyen Suat 'a armağan ettiklerini belirtti. Farklı galip geldikleri içinde mutlu olduklarını belirten Kulüp Başkanı Ergün, “Uzun süredir gol pozisyonlarına girmemize rağmen gol atamıyorduk. Bugün bu şanssızlığımızı da yenmiş olduk. İnşallah önümüzdeki haftalarda alacağımız galibiyetlerle zirveden kopmayacağız” dedi.  

Kaynak: İHA