Jimnastik Kursuna İlgi Her Geçen Gün Artıyor

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yaz spor okulları kapsamındaki jimnastik kursları büyük ilgi görüyor.

  Teknolojinin her geçen gün hızla gelişmesi, çocukları evde bilgisayar ve televizyon karşısında uzun zaman geçirmeye yöneltmekte ve sosyal iletişim becerilerinin gelişmesine engel oluyor.

Bu durum karşısında yorulmak bilmeyen çocuklar hareketsizliğe mahkum kalıyor.

Bu durumu önlemek için Adana Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen basketbol, voleybol, masa tenisi, hentbol ve tekvando gibi branşların dışında jimnastik kursları da faaliyetlerini sürdürüyor.
Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik öğretmeni Pınar Severbaş, yaklaşık 100 sporcuyla çalışmalarını sürdürüyor. 18 Şubatta Adana 'da yapılacak Akdeniz Bölge Şampiyonasına hazırlandıklarını aktaran Severbaş, Türkiye şampiyonası öncesinde sporcuları için önemli bir sınav olacağını kaydetti.
Erkek ve bayanlarda 3 sporcularının Türkiye şampiyonasına davet edildiğini aktaran Severbaş, “Bayanlarda Yağmur Karataş, erkeklerde ise Tarık Buğra Şişman ile Ömer Gezer önümüzdeki ay yapılacak bu şampiyonaya katılarak şehrimizi temsil edecekler. 'dedi.

JİMNASTİĞİN ÇOCUKLARIN ZİHİNSEL VE FİZİKSEL GELİŞİMİNE OLUMLU ETKİSİ VAR
Haftanın 6 günü 4 'er saat çalışma yaptıklarını ifade eden Severbaş, altyapı çalışmalarına da önem verdiklerini aktardı. Altyapıda 4–12 yaş gruplarında çocukların kurslara geldiğini dile getiren Severbaş, çocukların fiziksel gelişimlerinde bir hayli olumlu yönden etkileyen bu spor dalının daha da tanınması için gayret gösterdiklerini ifade etti. Jimnastik öğretmeni Severbaş, kursla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri yer verdi: “Özellikle okul öncesi dönemdeki çocukların hareketliliğe bağlı olarak kas ve kemik yapılarının güçlenmesi, sinir–kas koordinasyonu, sürat ve kuvvet yapılarında gelişme sağlanması çok önemlidir. jimnastik çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlesini dengeler. Mutlu olmayı isteyen bireyler yetiştirmek için özgüvenli bireyler yetiştirmek gerekir. Bunu için de küçük yaştan itibaren hem fiziksel hem de pedagojik gelişimlerini destekleyecek spor ve sanat eğitimleri gereklidir. Artık birçok aile çocuklarının içinde bulundukları durumu gün geçtikçe farkına varıyor. Böylece sportif aktivitelere gönderiyorlar.”