Türk Telekom Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'nda Şampiyon Mısır

Türk Telekom Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'nın finalinde Polonya'yı 83-73 yenen Mısır, şampiyon oldu.

  Atatürk Spor Salonu`nda gerçekleştirilen turnuvanın final maçında Mısır ile Polonya karşı karşıya geldi. Maçtan 73-83 galip ayrılan Mısır turnuvada namağlup şampiyon oldu. Final mücadelesinde Polonya, ilk periyodu 14-23 geride tamamladı. İkinci periyotta iki takım da karşılıklı basketlerle birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandı. Mısır, uzun oyuncularını pota altında çok etkili kullanarak 15. dakikadan sonra farkı açmaya başladı. Grzegorz Kulka 'nın gayretli oyunu ile maça tutunmaya çalışan Polonya karşısında Mısır ilk yarıyı 34-41 önde tamamladı. İkinci yarıya Polonya iyi savunma yaparak ve 7-0 'lık bir seri yakalayarak başladı ve 24. dakikada skorda dengeyi kurdu (41-41). Oman Abdine- Ahmed Soliman ikilisi ile suskunluğunu bozan Mısır, farkı tekrar arttırarak son periyoda 50-59 üstün girdi. Final periyodunda da rakibinin maça ortak olma çabalarını sonuçsuz bırakan Mısır, Moataz Hosny 'in sayılarıyla sonuca gitti ve maçtan 83-73 galip ayrıldı.
Turnuvanın şampiyonu Mısır takımı, kupasını maçın ardından düzenlenen ödül töreninde Sakarya Valisi Mustafa Büyük`ten aldı. Turnuvanın sayı kralı ve en değerli oyuncusu ise Mısırlı oyuncu Ehab Saleh seçildi. Turnuvada ikinciliği Polonya, üçüncülüğü ise Rusya aldı. Türkiye ise turnuvayı altıncı sırada tamamladı.