Kürek Sporu Özel Sektörden Destek Bekliyor

''Akdeniz Oyunları'nda 2 tek ve 2 çift kategorilerinde çokiddialıyız ve bu alanlarda madalyaya kesin gözüyle bakıyoruz'

  Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, ekipman maliyetlerinin çok yüksek olduğu kürek sporuna özel sektörün daha fazla sponsorluk katkısı vermesini istedi.

İşseven, Kürek Milli Takımı seçmeleri ve Akdeniz Kupası Kürek Yarışları için geldiği Adana`da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kürek sporunun maliyeti yüksek bir alan olduğunu ve bu nedenle çeşitli sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Kürek sporunda tüm ekipmanların yurt dışından geldiğine dikkati çeken İşseven, bir küreğin 750 Avro, tek kişilik teknenin ise 10 bin Avro civarında maliyetinin olduğunu belirtti.

Özellikle küçük kulüplerin bu maliyeti karşılamakta zorlandığının altını çizen İşseven, şunları söyledi:``Büyük kulüpler kendi imkanları ile bu sporu götürüyor ama onun dışında kalan kulüpler sponsor bulmakta zorlanıyor. Özel sektörün bu spora daha fazla ilgi göstermesi lazım. Çok yetenekli sporcularımız var. Eğer onlara imkan sunarsak başarılar daha da artacak.``İşseven, olimpiyatlarda kürek sporunda 42 tane madalya dağıtıldığını belirterek, kürek sporuna verilecek desteklerin artırılması ile bu madalyaların alınabileceğini kaydetti.

-2013 Akdeniz Oyunları-İşseven, 2013 yılında Akdeniz Oyunları`nın Mersin`de düzenleneceğini hatırlatarak, bu oyunlarda ev sahibi avantajını iyi kullanmak istediklerini belirtti.

Ev sahibi olmanın beklentileri artırdığını ve bunun bilinciyle hazırlıkları yürüttüklerini anlatan İşseven, oyunlarda 2 tek ve 2 çift kategorilerinde çok iddialı olduklarını ve bu alanlarda madalyaya adeta kesin gözüyle baktıklarını söyledi.

Oyunlara 1 yılı aşkın süre olduğunu belirten İşseven, bu süre içinde seçilecek yeni sporcuların bu iddialarını daha da artırabileceğini ifade etti.

İşseven ayrıca, geçtiğimiz yıl içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın İstanbul`un 2020 Olimpiyat Oyunları`nı düzenlemek için aday olduğunu açıklamasının, özellikle amatör sporlarla uğraşanları çok mutlu ettiğini belirterek, bu adaylığın çok güzel projelerin gelişmesi için büyük bir imkan yaratacağını sözlerine ekledi.

(ANI-ERS-MTE)  

Kaynak: AA