Elazığspor Kendi Evinde Yenildi

Kendi saha ve seyircisi önünde Karşıyaka ile karşı karşıya gelen Elazığspor, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

  Elazığspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, 'Bir mağlubiyetle dünyanın sonu gelmiyor. Elbet de büyük bir avantaj kayıp ettik 'dedi.

Karşılaşma sonunda açıklama yapan Elazığsporlu Arif sahanın çok kötü olduğunu belirterek, 'Bizi bu sahada oynatanlar utansın. Karşılaşma sırasında küfür eden taraftar istemiyorum. Ben Elazığlı değilim ama herkesten çok Elazığlıyım. Maçtan sonra bizi çağıran tezahürat edenler, bizim her şeyimiz. Onlar bizim yanımızda olsun. Biz kendimizi çok iyi biliyoruz. Bu ligin en iyi takımı olduğumuzu biliyoruz. Ben hayatımda böyle kötü saha görmedim 'diye konuştu.

Elazığsporlu Mehmet Ozan Tahtaişleyen ise 'Maçı kazanmamız gerekiyordu. Beton mermerden farksız bir sahada oynadık. Biz bunu bahane etmiyoruz ama, geçen haftada yetkililer seslenmiştik. Burası Doğuanadolu bölgesi saat 4`de hangi akla hizmetle maç veriliyor anlamıyorum. İstanbul da güneşli havada saat 1 de maç oynanıyor bizim burada buzun üzerinde saat 4 de maç oynanıyor. Bu sahada herkes elinden gelen mücadelesini gösterdi. Sonuç alamadık ama telafi etmenin yollarını arayacağız 'dedi.

Elazığspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara da 'Bir mağlubiyetle dünyanın sonu gelmiyor. Elbet de büyük bir avantaj kayıp ettik. Ama bu sahada ayakta durmak bile zor. Oyunda biz oyunu yalpaya çalışırken rakip bozmaya çalışıyor. Ama bu sahada oyun yapmak çok zor. Bu taktımı lider yapan aslanlar gibi oyuncularımız var. Ama oyuncularımıza kızıp küfür etmenin manası yok. Oyuncular yenilgiden çok küfürlere üzülüyorlar. Futbolda her şey var. Rakip kapandı. Sonuçta kayıp ettik. Bu takımda başarı oyuncularımın,başarısızlıkta benimdir 'dedi

Karşıyaka Teknik Direktörü Mustafa Uğur ise bu maçın zor geçeceğini bildiklerine dikkat çekerek, saha şartlarının futbolun önüne geçtiğini söyledi. Uğur, 'İki takımın oyuncuları da çok gerildi. Bunu rağmen çok iyi niyetliydi iki takımın futbolcuları. İki takımın oyuncularını kutluyorum Bu şartlarda anca bu kadar futbol oynanır. Bunun dışında bir şey söylemek mümkün değil. Doğu bölgesinde bu saat de müsabaka oynamak çok zor. Bunu biraz daha gözden geçirilmesi gerekir. Çünkü, ikinci yarı daha da sahasertleşmişti. Bunu göz önüne alınması gerekir 'şeklinde konuştu.

Karşıyakalı futbolcu Murat Akyüz de 'Böyle bir zeminde oynamanın futbolcuya sağlık açısından sıkıntı veriyor. Biraz daha erken saate alınsaydı daha iyi olurdu. İyi mücadele ettik. Kazanmayı hak ettik 'dedi.

Hava koşullarını bildikleri için ona göre tedbir aldıklarını söyleyen Mutlu ise 'Çok çetin bir mücadele olacağını biz zaten biliyorduk. İnanılmaz derecede ağır bir sahada oynadık. Ama kazanmasını bildik ve çıkış yakaladık. İyi bir arkadaşlığımız var. İnşallah bundan sonraki çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. İlk ikinin içinde bizde olmak istiyoruz 'açıklamasında bulundu.  

Kaynak: İHA