Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi 17. hafta karşılaşmasında, Olin Edirne sahasında Hacettepe Üniversitesi'ni 87-75 yendi.

  Karşılaşmanın ilk basketini konuk takım Amaning`in elinde bulurken, Olin Edirne bu baskete Videnov`un dış atışıyla karşılık verdi. Daha sonra Olin Edirne, Bulgar oyuncusu Videnov ile 9 sayılık bir seri yakaladı. Mücadelenin 5. dakikası 12-8 ev sahibi Olin Edirne`nin üstülüğüyle geçildi. Olin ilk çeyreğin bitimine 2 dakika kala Ogün, Stimac ve Videnov`un attığı basketlerle farkı 11 sayıya kadar çıkardı (19-8). Etkili oyununa devam eden Olin Edirne, ilk periyotu 14 sayı farkla 29-15 önde kapadı. Olin Edirne`de Videnov ilk çeyrekte rakip potaya 20 sayı bıraktı.

İkinci çeyreğe de etkili başlayan Olin Edirne oldu. Ev sahibi takım, Videnov ve Polat ile art arda sayılar bulurken, Hacettepe Üniversitesi bu periyotta ilk sayısını Hüseyin`in elinden 14. dakikada buldu. Maçın 15. dakikası 13 sayı farkla Olin Edirne üstünlüğüyle geçildi (38-25). Hacettepe Üniversitesi, bu dakikadan sonra Amaning, Murat ve Önder ile sayılar bulmayı başarsa da Olin Edirne, ilk devreyi de 43-35 önde kapadı.

İkinci yarıda Hacettepe Üniversitesi, Amaning ve Derya ile peş peşe basketler bulurken Olin Edirne Stimac ve Polat ile karşılık verdi. 25. dakikayı Olin Edirne 54-48 önde geçti. Daha sonra karşılıklı basketlerle devam eden üçüncü çeyreği Olin Edirne 7 sayı farkla 59-52 önde tamamladı.

Son çeyreğe de Bulgar oyuncusu Videnov ile dış ve boyalı bölgeden bulduğu basketlerle hızlı başlayan taraf Olin Edirne oldu. Bu bölümde taraftarının da büyük desteğini arkasına alan ev sahibi Videnov, Davud ve Wilkinson`un basketleriyle 25. dakikayı 14 sayı farkla önde geçti: (77-63). Taraftarların ayakta izlediği son bölümlerde de etkili hücumlarına devam eden Olin Edirne savunmada da başarılı olunca, maçtan 87-75 galip ayrıldı.

Olin Edirne`den Videnov attığı 42 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.
 

Kaynak: AA