Aliağa Petkim, Yine Başaramadı

Beko Basketbol Ligi'nde, kendi evinde ağırladığı Anadolu Efes'e 76-72 mağlup olan Aliağa Petkim, güçlü rakibine karşı oynadığı 8. lig karşılaşmasından da mağlup ayrıldı.

  Enka Spor Salonu`nda oynanan karşılaşmaya iyi başlamasına rağmen, daha sonra üstünlüğü rakibine kaptıran İzmir temsilcisi, Anadolu Efes`e yenilerek, ligdeki üst üste 3. toplamda ise 9. mağlubiyetini aldı.

Ligdeki 4. sezonunda Anadolu Efes`e karşı 8. maçına çıkan Aliağa Petkim, bu müsabakalarda rakibine karşı henüz üstünlük kuramadı. İzmir temsilcisi, bu sezon Aliağa`da oynanan Türkiye Kupası eleme grubu maçında rakibini yenerek, 8`li finallere yükselmeyi başarmıştı.

Ligde bu sene yer alan ekiplerden Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türk Telekom`a karşı toplamda yüzde 57,14`lük galibiyet yüzdesiyle oynayan Aliağa Petkim`in Anadolu Efes ve Hacettepe Üniversitesi`ne karşı galibiyeti bulunmuyor.

Ligin ilk devresinde olduğu gibi ikinci yarıya da üst üste 2 mağlubiyetle başlayan İzmir temsilcisi, gelecek hafta Tofaş`a konuk olacak.

Bu arada, İzmir ekibi dün oynanan karşılaşmada, Anadolu Efesli Vujacic`in sakatlanmasının ardından sağlık ekibinin sahaya girdiğini, ancak Sloven basketbolcunun oyuna devam etmesinin kural ihlali olduğu gerekçesiyle karşılaşmanın sonucuna itiraz etti.
 

Kaynak: AA